Friet voor Oekraïne: “Anderhalf uur in de rij bij ijskoud weer…”

Actueel, Video's |
28 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frankyencoen.nl

Sneeuw en temperaturen van enkele graden onder nul weerhouden de Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten niet. Afgelopen dagen serveerde het duo weer volop friet en snacks in Oekraïne. In ons land blijft de steun onverminderd enorm.

Bijna 450.000 euro

Vorige week waren Franky en Coen via een videoverbinding met Oekraïne te gast in de talkshow Beau op RTL4. Dit gaf de steunactie en fondsenwerving opnieuw een flinke duw in de rug, want het optreden in de talkshow zorgde opnieuw voor een enorme reuring online.

Het bedrag dat binnenkwam via de website Steunactie.nl steeg in enkele dagen van bijna drie ton naar bijna 450 duizend euro nu. Inmiddels ligt het aantal donateurs op bijna 15 duizend. Het geeft Franky en Coen de mogelijkheid hun werk, dat ze in maart aan de Poolse grens begonnen, voort te zetten. Bovendien wil het frietduo de komende feestmaand met extra presentjes naar Oekraïne vertrekken.

Video’s: Franky and Coen Into The Breach, YouTube

“Geen elektra…”

“Anderhalf uur in de rij, in de kou en in de sneeuw voor frietjes. Gisteren was het heel, heel druk bij onze frietkraam in Hostomel. Het was ijs- en ijskoud, maar toch kwamen de mensen in grote getallen af op ons gratis frietje,” schreef Franky eind vorige week. “In deze buurt hebben de mensen voor een groot deel geen verwarming en elektra in hun flats. De grote fabriek in deze buurt is volledig verwoest door de Russen en dus hebben mensen hier bijna geen inkomen.”

Kijk op de website van Franky en Coen voor meer informatie.

Meer over