Black Friday, Black Fryday, Snack Fryday…

Actueel |
28 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Beeld: Verhage

Black Friday, Black Fryday, Snack Fryday… Hoewel de deelname zeker niet massaal was, haakten enkele cafetariamerken wel degelijk in op de groeiende populariteit van deze koopjesdag in ons land.

Vrijdag mag zich sowieso als frietdag in een warme belangstelling verheugen.

Niet alleen lanceerde Mora enkele weken geleden de omstreden campagne AirFryday ter promotie van snackbereiding thuis en zijn er in Amsterdam twee frietzaken onder de naam Freddy Fryday, ook met de naam van de kortingsdag is in de branche creatief omgesprongen.

Snack Fryday…

Zo turnden de 41 vestigingen van Verhage Black Friday om naar Snack Fryday ofwel Snack Frituurdag. “Black Friday? Echt niet! Snack Fryday! Scoor vandaag nog jouw favoriete met één van onze kortingsvouchers!” Ook Febo omarmde online de term Snack Fryday.

Cafetariaformule AnyTyme had geen specifieke voordeeltjes, maar haakte wel in op Black Friday met deze boodschap op Facebook: “Als je bij ons komt eten, houd jij meer tijd over om te shoppen…”

Kwalitaria had speciale coupons voor aanbiedingen op Black Friday. Andere cafetariamerken richtten hun Black Friday-kortingen op specifieke producten. Zo voerde Big Bread Kitchen een ‘Zwarte Vrijdag’ campagne met vier chili cheese nuggets voor één euro. Via sociale media probeerde Big Bread de actie online zoveel mogelijk te verspreiden met de oproep: “Tag jouw vrienden en kom langs bij één van onze vestigingen om samen te genieten.”

Ondertussen in de VS

In de VS omarmt de frituurbranche de koopjesdag veel breder en gretiger. Zo verlootten de fastfoodketens Checker’s en Rally’s ter gelegenheid van Black Fryday een levenslang gratis friet. Via Instagram konden klanten meedoen aan deze actie. Wie het bericht van Checker’s en Rally’s volop deelde via sociale media, maakte extra kans op een gratis frietleven. Overigens is ‘levenslang’ in dit geval: de winnaar ontvangt de komende 25 jaar elke week kosteloos een grote portie friet.