Zomerpiek: Franky en Coen druk in hun eigen snackbars

Actueel |
7 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frankyandcoen.nl

“Omdat wij in de zomertijd heel hard moeten werken voor onze eigen boterham, zijn we nu al wat langer thuis als normaal.” Dit schrijven de Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten op hun website.

De afgelopen tijd en ook de komende weken nog zijn Franky en Coen dus hard aan de slag in hun snackbars De Frietketel in Waspik en Franky’s Fish and Chips in Eindhoven.

Het duo vertrekt pas over een maand weer naar Oekraïne om friet, snacks en frisdrank uit te delen. De reis zal dan voeren naar steden als Kyiv, Mykolayiv, Odessa, Zaparozha, Lyman, Kramatorsk en meerdere plaatsen in de Donbas in Oost-Oekraïne.

“Naar de bevrijde dorpjes”

“We gaan vanaf 7 oktober naar de zwaarst getroffen gebieden, daar waar hulp het hardst nodig is. Afgelopen weken zijn er een aantal dorpjes in de Donbas bevrijd en daar leven de bewoners in erbarmelijke omstandigheden,” aldus de Brabantse frietbakkers. “We gaan proberen of we daar ook heen mogen. We delen friet uit om de honger te stillen, maar vooral om de mensen te laten voelen dat we ze steunen. We zien elke keer dat ze er echt heel blij mee zijn.”

Inzameling in Gelsenkirchen

Dat Franky en Coen sinds begin juli druk aan het werk zijn in hun eigen snackbars, wil niet zeggen dat hun hoofd en hart niet bij de oorlog zijn. Vorige week zamelden de Brabantse vrienden nog geld in voor Oekraïne tijdens een evenement in de Duitse stad Gelsenkirchen. Sinds maandag is bovendien op You Tube weer hun online talkshow te volgen onder de naam Franky And Coen’s Ukraine Inside.

617.000 euro via crowdfunding

De Oekraïne-reis in oktober wordt de dertiende in successie. De crowdfunding kreeg inmiddels de steun van bijna 19.000 donateurs, die samen een bedrag van bijna 617.000 euro bijeen brachten. Tijdens de afgelopen twaalf reizen naar Oekraïne deelden de twee vrienden ruim 165.000 porties friet, snacks en frisdrank uit en veel andere hulpgoederen.

Doneren voor Franky & Coen.

Meer over