FC Kips Ping Pingsaus bij ’t IJsbeertje in Deventer

Actueel |
7 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De saus van het meest besproken kiprestaurant van de afgelopen maanden, dringt door tot de eerste cafetaria’s. Ping Pingsaus van FC Kip is sinds kort in sachets verkrijgbaar bij buurtcafetaria ’t IJsbeertje in Deventer. “Omdat het van Jandino is, wilde ik het gewoon eens proberen,” zegt ondernemer Freddie Bakker.

Toen het kiprestaurant van komiek Jandino Asporaat en Happy Italy-oprichter Daniël de Blok in Rotterdam opende, trok dit veel belangstelling. Een deel van de binnenstad moest zelfs worden afgezet wegens de toestroom van fans en nieuwsgierigen. Maar FC Kip is meer dan een hype: de kritieken over de smaken van Jandino’s restaurant zijn positief.

“Onmiddellijk herkenning”

Eén van de specialiteit van FC Kip is de eigen Ping Pingsaus, gemaakt van onder meer gochujang, ketchup, sojasaus en knoflook. Freddie Bakker, die met zijn vrouw Erna al tientallen jaren ’t IJsbeertje heeft, zag de saus liggen bij zijn groothandel en nam een doosje mee.

Bakker postte op Facebook de introductie van Ping Pingsaus bij zijn buurtzaak in Deventer. Maar klanten, zo merkt hij, moeten er nog even aan wennen. “Ik geef weleens wat sachets weg, zodat mensen het kunnen proeven. Het is een beetje een curry-, honing- en barbecue-achtige smaak,” vertelt Bakker. “Wel zijn er mensen die onmiddellijk herkennen dat het de saus van Jandino en FC Kip is. Dat is wel grappig.” ’t IJsbeertje vraagt 75 eurocent voor een sachet Ping Pingsaus.

Foto: Facebook FC Kip