Komische sketch leidt tot kipfastfoodzaak van BN-er

Actueel |
12 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Commotie over prijzen bij FC Kip

Het onlangs geopende fastfoodrestaurant FC Kip van BN-er Jandino Asporaat heeft nogal wat commotie veroorzaakt. Naast een stormloop van klanten, is er online kritiek geuit op de hoge prijzen.

In een interview op Funx.nl weerlegt Asporaat de kritiek dat de prijzen in zijn Rotterdamse kiprestaurant te hoog zouden zijn. In berichten die online rondgingen, werd beweerd dat de menuprijs 47 euro zou zijn. “Waarom willen jullie mij kapot maken?”, reageerde de Nederlandse stand-upcomedian en ondernemer van Curaçaose afkomst verbolgen.

Verbouwing na zes dagen

De reuring over de prijzen zou volgens hem ontstaan zijn in de hectiek bij de heropening van het fastfoodrestaurant. Zes dagen na de opening moest FC Kip door de enorme toeloop van klanten (en fans) haar deuren sluiten om de keuken te verbouwen en te vergroten. Toen een journalist daarna publiceerde over een menuprijs van 47 euro bij de kipfastfoodzaak, namen andere media dat over.

Lang gekoesterde droom

Op de website van FC Kip staan geen (menu)prijzen vermeld. Maar de fastfoodondernemer laat weten op Funx.nl dat hij contact met de journalist heeft gezocht. Hij stuurde hem een prijslijst waaruit zou blijken dat een grote bucket kip 19,95 euro kost.

Droom wordt werkelijkheid

Ondanks alle commotie over de prijzen is met de opening FC Kip een lang gekoesterde droom van Asporaat in vervulling gegaan. De plannen hiervoor had hij al een paar jaar maar de pandemie zorgde voor vertraging.

Judeksa

FC Kip bestond al fictief in de komische Bon Bini Holland-filmreeks. Daarin speelt Judeska, het alter ego van Asperaat, een rol. Ze neemt er de bestellingen op in het fictieve restaurant FC Kip. Nu is te zien als ‘boegbeeld’ van het echte restaurant aan de Koopgoot in Rotterdam.

Halal kip

Zo was ze bij de opening en figureert ze in video’s van FC Kip op sociale media zoals TikTok en Instagram. Meteen bij de start van het kipfastfoodrestaurant stroomden de fans en klanten toe en stonden er lange rijen voor de deur. FC Kip serveert halal kip en er staan items op het menu zoals ‘Je Moeder Bucket’, burgers, wraps en fingerfood.

Externe links:

FC Kip restaurants
FUNX.nl – Jandino reageert op fc kip kritiek waarom wil je mij kapot maken