Frit Autentic: snelgroeiend frietconcept bij Total-tankstations in België

Actueel |
9 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frit Autentic

Bij onze zuiderburen groeit de snelwegformule Frit Autentic de afgelopen maanden snel. Frit Autentic telt inmiddels 22 vestigingen.

De frietrestaurants zijn te vinden bij tankstations van Total Energies in België. Naast salades, burgers, pasta’s en soepen, is friet een belangrijk gerecht in het assortiment. Er worden kleine en normale porties gewone friet verkocht maar daarnaast ook friet met cajunkruiden.

Mitraillette

Ook worden broodjes met friet verkocht, het bekende stokbroodje Mitraillette. Bovendien staan verschillende snacks op het menu, zoals garnalenkroketten, kaaskroketten, kipfingers en cervelaworsten. Ook de Picknicker, visfilet op een stokje, van Mora prijkt in het assortiment.

Total Nederland

Total Energies wil de komende maanden langs Belgische snelwegen meer outlets openen van Frit Autentic. In ons zet Total Energies al enkele jaren in op het eigen bakery-concept Cosie in zijn pompshops. De naam Cosie staat voor ‘Coffee, Sandwich, Inspiration en Experience’. In Nederland is frietverkoop in tankstations altijd beperkt gebleven, hoewel er in de loop van de jaren verschillende frietconcepten zijn geïntroduceerd voor het zogenaamde ‘petrol-kanaal’.

Meer over