Daverend succes: Boef Burger en Boef Taco bij Johnny’s Burger Co

Actueel |
22 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Johnny’s Burger Company ging in zee met rapper Boef. Vanaf deze maand hebben de 50 vestigingen de Boef Burger op het menu. Dat is beslist geen misselijke sandwich, want de burgerpatty weegt 200 gram.

In samenwerking met de Nederlandse halal-burgerformule ontwikkelde Boef een sandwich met de gewichtige burger. De halal burger is gelardeerd met Dorito’s, sla cheddarkaas, jalapenospepers en samuraisaus. Slim om die tijdens de Ramadan te introduceren, want na zonsondergang tijdens de Iftar hebben de vastende moslims stevige trek.

Lopend vuurtje op socials

Nadat het nieuws over de Boef Burger bekend werd, ging dit als een lopend vuurtje over de sociale media. Johny’s Burger Co had gerekend op een verkoop van 200 stuks tijdens de proefperiode in de vestiging in de Haagse Schilderwijk, maar rap zette de formule liefst 500 rapburgers af.

Naast de Boef Burger, is ook de Boef French Taco gelanceerd. Johnny’s Burger Co is immers franchisenemer van O’Tacos, het Franse concept dat groot geworden is met de French taco, een echter urban hiphopsnack. De presentatie van de Boef-lijn was origineel: Boef-fan Zakaria had ineens de rapper op de stoep staan die bij haar zijn Boef-burger kwam bezorgen.

Johnny’s geestelijk vader Tarek Cherkawi zegt in de media: “We zijn vereerd om een samenwerking aan te gaan met Boef. Hij is een groot liefhebber van een goede hamburger en een French taco.” De Boef French Taco is gevuld met spicy kiptenders, jalapenos, cheddar, BBQ-Saus, frietjes en de eigen kaassaus van O’Tacos.

Johnny’s Burger Co is niet de enige Nederlandse halal burgerformule die zichzelf sterk afficheert met hiphopmuziek. Ook het relatief nieuwe restaurantconcept Fat Phill’s is actief op deze markt. In alle vestigingen klinkt hiphop én zijn de wanden standaard voorzien van grote muurschilderingen van rappers.

Foto’s: Johnny’s Burger Co, O’Tacos