Eke Bosman nieuwe juryvoorzitter NK Loaded Fries 2024

Trivia, Actueel |
8 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Eke Bosman tijdens NK Loaded Fries 2023

Snackdeskundige Eke Bosman is de nieuwe juryvoorzitter van het NK Loaded Fries 2024. Hij roept deelnemers op om de jury te verrassen met een verrassend lekkere combi van friet, topping en saus tijdens de wedstrijd die op donderdag 11 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

“Het is eer dat ik mijn naam als juryvoorzitter mag verbinden aan deze wedstrijd die steeds meer impact heeft in de media”, laat Eke Bosman weten. De influencer die op sociale media bekendstaat als ‘Snackspert’, maakt sinds 2019 deel uit van de jury van het NK Loaded Fries. “Ik ben inmiddels een ervaren ‘rot’.”

Smaken in opkomst

In de zoektocht naar de nieuwe Nederlandse kampioen Loaded Fries, wil de nieuwbakken voorzitter vooral verrast worden. “Dat hoeft niet per se met een vegetarisch of vegan loaded fries. En een pulled chicken ken ik – en de rest van Nederland – nu ook wel. Kijk als deelnemer eens naar smaken die in opkomst zijn zoals die uit de Koreaanse keuken.”

Rondje rijden

Om te weten te komen of hun creatie verrassend genoeg is, moeten deelnemers zichzelf de vraag stellen: ‘Waarom niet?’. Bosman: “Als het antwoord dan ‘ja’ is, zitten ze goed.” Naast lekker moet de smaakbalans goed zijn. “Ik moet als het ware een ‘rondje rijden’ langs de smaken als ik een hap neem. Last but not least moet je als deelnemer vooral niet vergeten dat de friet krokant moet zijn.”

Over het NK Loaded Fries

Het NK Loaded Fries, gesponsord door Remia, vindt plaats op donderdag 11 januari om 11 uur tijdens de horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam. Bij de laatste editie in 2023 won Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg de titelstrijd met ‘Fries from the Future’. Dit was een klassiek frietje stoofvlees gepresenteerd op een vernieuwende manier met vegan ingrediënten.

Over Eke Bosman

Snackdeskundige en influencer Eke Bosman staat al negen jaar bekend als ‘Snackspert’. Hij proeft en beoordeelt snacks en doet daar verslag van via zijn sociale mediakanalen. Daarnaast deelt hij in zijn recensies sterren uit aan de door hem bezochte zaken. Eerder dit jaar verscheen hierover zijn eerste boek: ‘De ultieme snackgids’.