Snackexpert springt in de bres voor Zeeuwse Wendy’s

Actueel |
2 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Omslagfoto van Facebookpagina Wendy’s in Goes

Snackexpert Eke Bosman oftewel Snackspert springt in de bres voor Wendy’s fish & chips uit Goes. Via een oproep op Instagram vraagt hij zijn volgers om de tegenaanval in te zetten tegen de negatieve nep-recensies waarmee het Zeeuwse frietbedrijf kampt. Dat heeft inmiddels geleid tot een stroom aan nieuwe vijfsterrenreviews op Google.

“We moeten snackbars als Wendy’s in Goes koesteren”, schrijft Eke Bosman op 28 augustus na zijn bezoek aan dit bedrijf op Instagram. Voor zijn account Snackpert op dit platform beoordeelt hij snacks en friet bij diverse horecazaken. Daarnaast is de influencer te zien in de Amazon-serie Donnie Speciaal.

Vier sterren waard

De Frietpatat met saté- en samoeraisaus van Wendy’s noemt Bosman “Werkelijk waar geniaal” en is volgens hem een waardering van een goede vier sterren waard. Dat blijkt een stuk hoger te zijn dan de Google-reviews die de zaak krijgt.
Al geruime tijd worden er negatieve nepreviews op Google geplaatst over de Zeeuwse frietzaak door mensen die zo de Amerikaanse keten tóch naar de Benelux willen halen. Wendy’s fish & chips is al een aantal jaren in een juridische strijd verwikkeld met de fastfoodgigant over de naam en de merkrechten. Tot nu toe in het voordeel van de Zeeuwse snackbar. Eigenaar Raymond Warrens heeft het bedrijf destijds naar zijn dochter genoemd.

Respect voor hardwerkende snackbarhouders

Bosman vindt het zonde dat de snackbar door neprecensies wordt geplaagd. Daarom deed hij een oproep om in plaats van negatieve, positieve neprecensies te plaatsen op Google. Hij schrijft: ,,Hardwerkende snackbarhouders in Nederland verdienen veel respect, en vooral als ze zo’n grote Amerikaanse reus weten tegen te houden. (…) Laten we de Google-score opkrikken door ze zoveel mogelijk sterren te geven. Ze verdienen de negatieve neprecensies niet, daarom moeten we in de tegenaanval met positieve neprecensies.”

De actie van Bosman blijft niet onopgemerkt. Hij krijgt veel bijval onder zijn 90.000 volgers. Het Algemeen Dagblad bericht erover op 30 augustus en meldt dat er dan al meer dan driehonderd vijfsterren-reviews zijn bijgekomen. De zaak heeft op dat moment 4,5 ster op Google, op basis van 1190 reviews.

4,8 sterren

Het aantal vijfsterrenreviews neemt nog steeds toe. Op 2 september is de beoordeling van Wendy’s gestegen naar 4,8 sterren op basis van 2.788 Google-reviews. In de reacties op Instagram krijgt Bosman veel bijval en wordt er geopperd dat de Amerikaanse keten maar een andere naam moet verzinnen als ze in de Benelux wil neerstrijken.