Dunkin’ Donuts bij Van der Valk onder één dak met Vapiano

Actueel |
11 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Van der Valk gaat in zee met Dunkin’ Donuts. Valk-poot Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang genomen in de moedermaatschappij van Dunkin’ in Nederland en België. Dunkin’ komt hiermee onder dezelfde paraplu als de negen Nederlandse restaurants van Vapiano.

Valk Nuland en Dunkin’ in Goes.

Koffie- en donutketen Dunkin’ heeft in ons land en België 76 vestigingen, waaronder enkele met drive-through. Van der Valk ziet de overname als een manier om meer jongeren te trekken, “want zij zijn de hotelgasten van de toekomst”.

Van der Valk International is de Valk-tak die zijn wortels heeft bij Gerrit en Toos van der Valk in Nuland. Bedoeling is dat er vestigingen komen bij of in de negen Nederlandse hotels van VDVI, waartoe onder meer Van der Valk Nuland en Van der Valk Tiel behoren.

“60 nieuwe zaken in vijf jaar”

Van der Valk heeft in elk geval bekendgemaakt de komende vijf jaar nog zeker zestig nieuwe Dunkin’ zaken te willen openen. VDVI ziet veel synergievoordelen in de overname, zoals gezamenlijke logistiek, inkoop en IT. Tijdens de coronacrisis kocht VDVI reeds de Nederlandse vestigingen uit de failliete boedel van de Duitse restaurantketen Vapiano.

VDVI lijkt bij zijn overnames van Vapiano en Dunkin’ geïnspireerd door kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk. Gr8, de hotelgroep van deze nazaten, exploiteert namelijk ook gemaksrestaurants, waaronder vestigingen van La Place, Burger King en Starbucks.

Onderdeel van grootste restaurantconcern

De Amerikaanse keten Dunkin’ was in de negentiger jaren al kortstondig in ons land present. Begin 2017 maakte het concept een vliegende herstart dankzij licentiehouders Roberto Fava en Nabil Besali. Vanuit Amsterdam werden vlotjes in ons land en België tientallen zaken geopend.

Het Amerikaanse moederbedrijf van Dunkin’ is Inspire Brands. Dit restaurantconcern is op zijn beurt het eigendom van Roark Capital, een investeringsmaatschappij die wereldwijd bijna 80.000 restaurants in portefeuille heeft.

Meer over