Dunkin’ opent langs A28 zijn eerste drive-thru

Actueel |
31 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / Quiggyt

Donut- en koffieformule Dunkin’ nam het afgelopen weekeinde zijn eerste eigen drive-through in gebruik. Hij opende langs de A28 bij het wegrestaurant van Hajé ter hoogte van Nunspeet.

Volgens Dunkins Nederlandse masterfranchiser Nabil Besali is het voor het Amerikaanse merk de eerste drive van West-Europa.

Drie jaar geleden startte Dunkin’ samen met New York Pizza al een drive-pilot bij Goes. Daar openden de twee merken een loket waar zowel donuts als pizzaslices gehaald kunnen worden.

Meer nieuwe vestigingen

De Dunkin’ Drive-Thru bij Nunspeet is er gekomen op verzoek van de eigenaars van Hajé Shops, Hotels en Restaurants, dat in ons land present is op zeven locaties. Hajé zocht al langer naar een mogelijkheid om passerende automobilisten snelle koffieservice te bieden. Bij de drive-through biedt Dunkin’ hetzelfde assortiment als in zijn andere ruim 50 Nederlandse vestigingen.

Dunkin’ blijft in ons land met grote regelmaat nieuwe zaken starten. Zo openden de afgelopen maanden Dunkin’-shops in onder meer Zaandam, Delft, Venlo en op Eindhoven Airport. Dunkin’ Donuts had in de negentiger jaren ook al enkele vestigingen in ons land. Zes jaar geleden beleefde de formule dankzij Besali een herstart in ons land. Vier jaar geleden beleefde Dunkin’ Donuts in ons land zelfs een wereldprimeur: donutverkoop via een automatiek. Bij een vestiging van Jumbo in Groningen werd een ‘dunkomaat’ geplaatst, een internationaal unicum.

Inspire Brands

Dunkin’ Donuts is in 1950 opgericht in Amerika. Tegenwoordig heeft Dunkin’, zoals de officiële naam nu luidt, ruim 12.000 outlets in 45 landen. Het concept is het eigendom van Inspire Brands, een concern dat met bijna 30.000 vestigingen van verschillende fastfoodmerken behoort tot de grootste restaurantgroepen van de wereld.