Bijna 1000 Kwakelaars tekenen: “Betere plek voor Greg’s Snacks”

Actueel |
12 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Meer dan 900 handtekeningen haalde Greg’s Snacks in De Kwakel binnen voor een petitie. Het dorp in de gemeente Uithoorn heeft nog geen 4500 inwoners. Het geeft maar weer eens aan hoeveel belang kleine gemeenschappen hechten aan hun eigen cafetaria.

Komende week gesloopt. Foto: Greg’s Snacks.

Over vijf dagen moet Greg’s Snacks sluiten. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw van een supermarkt. De gemeente Uithoorn wees wel een vervangende locatie aan, zodat ondernemer Greg van Leeuwen de verkoop kan voortzetten. Echter, volgens de ondernemer is het een locatie waar geen loop in zit.

Greg start petitie

Via een petitie vroeg Greg de gemeente om een centraal gelegen vervangende verkoopplek: “Tijdens de nieuwbouw van de supermarkt en mijn toekomstige horecabedrijf wil ik graag een tijdelijke vestiging van Greg’s Snacks op het Dorpsplein neerzetten. Met deze handtekeningenactie wil ik de gemeente ervan overtuigen dat de Kwakelaars achter mij staan en een tijdelijke snackbar op het Dorpsplein een goed plan vinden.” 924 steunden Greg met hun handtekening.

“Geen sneer naar gemeente”

In de lokale media zei Van Leeuwen hierover: “Het is geen sneer naar de gemeente. Maar verplaats je eens in mijn schoenen. Eerst moest ik dicht omdat mijn vergunning niet op orde was. Toen heb ik maanden last gehad van de verbouwing van het dorpscentrum. Ik moet blijven draaien.” Greg moet het hebben van een goede zichtlokatie. “Het doet me goed dat veel Kwakelaars met mij meeleven,” zegt hij.

Van Leeuwen hoopt half november op een goed gelegen locatie een tijdelijk onderkomen van Greg’s Snacks te kunnen openen. Op dinsdag 17 oktober heeft hij een Laatste Dag Actie in de zaak die afgebroken gaat worden: “17.00 tot 19.00 uur: alle snacks €1,00. 19.00-20.00 uur: laatste ronde met Oma Bob’s bitterballen van de zaak…”