Derde generatie van cafetariafamilie start Vos Snacks

Actueel |
29 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Luuk Vos

‘Jong bedrijf op basis van een authentiek recept’

Luuk Vos (22) zet de familietraditie voort maar wel op een nieuwe en andere manier. De kroketten en bitterballen die gemaakt zijn op basis van een familierecept van zijn opa, verkoopt hij sinds november 2023 via Vos Snacks aan bedrijven in de B2B-markt.

“Een jong bedrijf van een jonge ondernemer op basis van authentieke recepten.” Zo omschrijft Luuk Vos zijn kersverse onderneming. Hij is de derde generatie uit de familie Vos en werkt al zeven jaar in de cafetaria van zijn vader Henk Vos: Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum.

Snacklijn

Deze cafetaria is regionaal bekend vanwege haar huisgemaakte snacks, gebaseerd op een meer dan 55 jaar oude recepten van opa Vos. “Mijn vader sponsorde al lokale tennisclubs of de voetbalclub FC Den Bosch met onze snacks. We kregen vaak de vraag of ze onze bitterballen en kroketten konden afnemen.” Dat bracht Luuk op het idee voor het starten van een snacklijn voor de B2B-markt.

Leuke mix

Hij koos hiervoor de familienaam Vos en voegde daaraan toe: Very Original Snacks. Als afnemers in de B2B-markt denkt hij aan cafés, restaurants, sportclubs. “We bieden een basisassortiment waarmee ze een leuke mix voor een borrelgarnituur kunnen maken.”

Bitterballen van 40 gram

Een externe productielocatie maakt de rundvlees-, kalfs-, saté en goulashkroketten volgens de authentieke Brabantse recepten van de familie Vos. Daarnaast produceren ze ook de rundvlees-, goulash- en satébitterballen van 40 gram. Voor de opslag van de snacks werkt Vos samen met een horecaleverancier. De uitlevering van de bestellingen verloopt via de cafetaria in Berlicum.

Bij de top

Met de start van Vos Snacks slaat de jonge ondernemer een nieuwe weg in. “Het is een heel nieuw vak en een andere manier van werken en handelen dan in de cafetaria waar je direct contact met klanten hebt. Dit is veel zakelijker en meer onderhandelen. Maar de ‘rode draad’ ligt er al: dat zijn onze authentieke snacks. Mijn doel is om bij de top van Nederland te komen: tussen de Van Dobben en Oma Bobs.”

Met Goud bekroond

Op dit moment zijn de snacks niet beschikbaar voor cafetariahouders of consumenten. “Dat ligt gevoelig. We willen exclusief blijven en consumenten kunnen de snacks bij onze zaak in Berlicum kopen.” Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum staat bekend om de huisgemaakte producten. Zo dragen hun gehaktstaaf, vleeskroket (rund), goulashkroket (rund) het zegel Met Goud Bekroond van het Nederlands Frituurcentrum.