Bamisnack exclusief te koop bij 46 leden Restaria

Actueel |
29 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Restaria presenteert eerste eigen snack tijdens formuledag

De cafetariaformule Restaria heeft tijdens de formuledag op 27 november in Amsterdam haar eerste eigen Restaria-snack gepresenteerd. Deze ligt begin december bij hun horecaleverancier Bidfood en is daarna exclusief bij de 46 Restaria’s in Nederland te koop.

“We willen ons met deze eigen snack onderscheiden in de markt”, vertelt formulemanager Hans van Ballegooijen. Daarnaast waren de leveringsproblemen en de tekorten aan bamisnacks van afgelopen jaar een drijfveer om de snack te ontwikkelen. “Met een eigen productie hebben we het wat meer zelf in de hand.”

Wit gepaneerde bami

De Restaria-snack bestaat uit een wit gepaneerd bamiblok van 125 gram. “Deze heeft niet alleen een andere kleur dan andere bami’s maar is ook iets groter.” De huissnack moet een eigen plek krijgen in de vitrine op basis van kwaliteit. “Het is een ambachtelijke bami die gemaakt wordt door Jong Food in Rijen. Een kleine producent die ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.”

Uitblinker

Bijkomend voordeel is dat deze bami-snack vegetarisch is. Maar daar komt in de promotie niet de nadruk te liggen, vertelt Van Ballegooijen. De bami wordt net als andere eigen gemaakte snacks van Restariahouders extra uitgelicht op de kaart als ‘uitblinker’.

Bamiboys

Voor de promotie en de introductie van de eigen bami-snack gaat Restaria samenwerken met de Bamiboys. Deze influencers waren aanwezig bij de lancering en hebben een presentatie verzorgd over marketing en sociale media. Uiteraard werd de nieuwe bamisnack geproefd door de aanwezige Restariahouders. Zij reageerden enthousiast.

Goed Gefrituurd

Naast de introductie van de snack deed Van Ballegooijen ook een oproep aan de leden van Restaria om het keurmerk Goed Gefrituurd aan te vragen. “Samen kunnen we meer”, vindt de formulemanager die ook bestuurslid van ProFri is. Inmiddels hebben zeven van de 46 Restaria het keurmerk. Daarnaast is de formule collectief lid van de vereniging voor professionele frituurders.