Danny Ketting: “Dankzij ProFri sta je niet alleen”

Actueel, Achtergrond |
28 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

ProFri-Ambassadeur van de Week

Onder de naam cafetaria Ketting, nam Danny Ketting samen met zijn vrouw Maxime de buurtcafetaria over waarin hij al ruim vijftien jaar werkte. Hij werd meteen ProFri-lid en waardeert vooral de contacten met andere ondernemers.

Waarom ben je lid van ProFri?
“Mijn vorige werkgever, Patrick Nieuwveld, is een van de oprichters van ProFri geweest. Ik wist eigenlijk niet beter dan dat je daar gewoon lid van moet zijn. Het was voor mij vanzelfsprekend.”

Wat is de meerwaarde van deze vakvereniging?
“De bijeenkomsten met andere collega’s vind ik leuk en leerzaam. Je hoort hoe anderen dingen aanpakken of hoe zij tegen bepaalde onderwerpen aankijken, zoals laatst bij de ledenvergadering in juni.”

Heb je al eens de hulp ingeroepen van ProFri?
“Dat is nog niet aan de orde geweest maar ik weet dat ik bij vragen altijd bij ze terecht kan. Je kunt altijd op de ProFri terugvallen. Met deze groep mensen, sta je nooit alleen als cafetariahouder.”

Je hebt ook het keurmerk ‘Goed Gefrituurd’?
“Ja. Dan krijg je regelmatig bezoek van een mystery guest in je zaak. Je hoort dan hoe je ervoor staat en hoe de ervaring van een klant is. Het is een momentopname maar het is goed om dit te weten.”

Wie zijn jullie klanten?
“We zijn bekend in onze buurt. Onze kleine buurtcafetaria in Hoogvliet heeft zestien zitplaatsen en ligt vlakbij de ingang van een metrohalte. Klanten komen hier voor een lekker patatje of snack en tijdens de lunch voor een broodje. We houden het hier redelijk simpel door kwaliteit aan te bieden, vriendelijk te zijn en lekker een praatje te maken met onze klanten.”

Maken jullie zelf producten?
“We verzinnen hier wel regelmatig nieuwe broodjes of burgers. Maar we maken niet zelf snacks. Daar gaat veel tijd in zitten en ik vind de kwaliteit van de producten van verschillende leveranciers prima. Overigens heb ik veel respect voor collega’s die zelf hun snacks bereiden.”

Je verkoopt sinds kort ook de Grillbikkel?
“Ja. Op de vergadering van ProFri heb ik die snack van Snacksalon De Schelp geproefd en nu verkoop ik die op een broodje in plaats van de grillworst. Het is echt een hype en populair bij mijn klanten.”

Wat is er nog meer in trek?
“De Kapsalon. Die maken wij niet met shoarma maar op basis van kip. Van een medewerker van Thuisbezorgd hoorde ik dat er altijd goede recensies binnenkomen als ze dit hebben bezorgd.”

Waarom zit er kip in?
“Dat heb ik ooit samen met Patrick, de vorige eigenaar, bedacht. Ik at altijd een Kapsalon na het uitgaan ’s nachts. Toen ik die een keer in de zaak wilde maken, was er alleen fricandeau en heb ik daarmee bereid. Later hebben we het toen met ‘hete kip’ gemaakt en zo is het ontstaan.”

Cafetaria Ketting

Langs de Baan 108
3191 TP Hoogvliet Rotterdam
www.cafetariaketting.nl

  • Bestaat sinds: 2020 als cafetaria Ketting. Danny werkte toen al 15 jaar op deze plek, waarvan zes jaar als bedrijfsleider. Hij nam de zaak over van zijn voormalige werkgever, Patrick Nieuwveld.
  • Eigenaren: Danny en Maxime Ketting.
  • ProFri-lid sinds: 2020.
  • Bijzonderheden: De cafetaria is elke zaterdag gesloten. “Dat is onze familiedag.”
  • Specialiteiten: Kapsalon met kip in plaats van shoarma en het burgersassortiment met verschillende sauzen.
  • Minder in trek: “Bij nieuwe producten zoals de Cheesecrack en de Kaaskipcorn zie ik altijd dat ze eerst veel worden besteld maar na een paar weken zakt dat weer in en gaan mensen weer de bekende snacks bestellen.”
  • Producten die in de lift zitten: broodjes en de lunch. “Sinds een paar jaar zitten we vol met de lunch. We bedenken steeds nieuwe broodjes.”

Cafetaria Ketting in Hoogvliet | De Nationale Smulgids

Tekst: Bianca Roemaat. Foto’s: ProFri en Cafetaria Ketting.

Meer over