“Je kunt hier snel en goed je lekkere trek stillen”

Actueel, Achtergrond |
29 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Ria en Tom Dekker van Frieteria en BrasseRia in Dronten

Dat je in een cafetaria ook lekker kunt blijven eten dat ontdekken steeds meer consumenten. Zeker nu het bezoeken van restaurants voor steeds meer mensen een te dure aangelegenheid wordt. Ria en Tom Dekker hebben in Dronten twee eetgelegenheden onder één dak: FrieteRia en BrasseRia.

De brasserie kreeg onlangs een waardering van 7,4 in de rubriek ‘Over de Tong’ in De Stentor. De cafetaria werd al eerder door het Nederlands Frituurcentrum beloond met het keurmerk Goed Gefrituurd.

Het testteam van de lokale krant Stentor ging bij de brasserie van het echtpaar Dekker een hapje eten en doet er verslag van. De proevers waarderen het bezoek met een ruime voldoende van 7,4. “Je kunt hier snel en goed je lekkere trek stillen”, luidt de conclusie. Op LinkedIn laat eigenaresse Ria Dekker weten tevreden te zijn met de recensie.

Innovation Award

In het artikel in de regionale krant is ook aandacht voor de activiteiten van de cafetaria-achtergrond van de eigenaresse. Zoals het winnen van de innovation award op de Horecava voor het verwarmen van frituurvet met infraroodpanelen. Daarnaast krijgt de gastheer lof toegezwaaid in de recensie.

Keurmerk Goed Gefrituurd

In de cafetariabranche is het echtpaar Dekker al jaren een bekend gezicht. FrieteRia is een gewaardeerd lid van ProFri en houder van het keurmerk Goed Gefrituurd.

Wat ooit met een snackwagen en patat begon, is uitgegroeid tot een gecombineerd horecabedrijf met een cafetaria (FrieteRia) en een restaurant (BrasseRia). De ondernemers blijven cafetariahouders in hart en nieren en verloochen hun afkomst niet.

Link naar het artikel in De Stentor: ‘De meest markante horeca-onderneming van Flevoland’ doet ons denken aan Frankrijk | Over de Tong | destentor.nl