Zoete verleiding in de cafetaria: 5 variaties met softijs en donuts

Advertorial
2 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld - Vandemoortele Nic Nederland freakshake softijs donuts klein

Met de stijgende temperaturen staan mensen weer in de rij voor een lekker softijsje bij de cafetaria. Dit jaar zijn er kansen om softijs een boost te geven waardoor je echt opvalt. Hoe? Door softijs creatief te combineren met een ander product dat steeds populairder wordt: de donut. De mogelijkheden zijn eindeloos en vooral kleurrijk.  

Softijs in een beker of een hoorntje, met spikkels, nootjes of met chocolade; wie is er niet mee opgegroeid? En nog steeds genieten mensen er dagelijks van. Er is echter zoveel meer mogelijk met softijs. Tegenwoordig zijn er talloze producten verkrijgbaar waarmee cafetaria’s en snackbars een verrassend aanbod kunnen samenstellen.

Bakkerijproducent Vandemoortele en softijsleverancier Nic Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken en vijf zomerse recepten ontwikkeld met softijs en donuts.  

1. My fruity ice cream party

My fruity ice cream party

2. Ice cream burger

  • Gebruik een doorgesneden gesuikerde donut voor het ‘hamburgerbroodje’
  • Vul de donut met softijs
  • Voeg plakjes kiwi en daarop aardbei toe voor de ‘sla en tomaat’
  • Maak af met een cheesecake– en een aardbeientopping voor de ‘mayo en ketchup’
  • Serveer in een kartonnen hamburgerbakje
Ice cream burger

3. Ice cream sandwich framboos

Ice cream sandwich framboos

4. Freakshake aardbei

Frituurwereld - Vandemoortele Nic Nederland softijs freakshake aardbei donuts klein
Freakshake aardbei

5. Trio van hoorntjes

Frituurwereld - Vandemoortele Nic Nederland softijs donuts 5
Trio van hoorntjes

American style donuts

My Original Doony’s is onderdeel van een groot assortiment ‘American style bakery’-producten van Vandemoortele. Het donut-assortiment is divers; van naturel tot geglaceerd tot donuts met vrolijk gekleurde glazuren en toppings. Ook zijn er Mini Doony’s, geschikt als decoratie op softijscreaties. De MyDoony’s Fruity Bites Mini zijn verkrijgbaar in drie fruitige smaken: Lemon, Orange en Blueberry, elk versierd met veelkleurige confetti’s.

My Original Doony’s zijn direct te serveren na het ontdooien. De hoeveelheid suiker in het deeg is gereduceerd en het deeg bevat een minimum aan additieven.    

Over Vandemoortele

Het van oorsprong Belgische familiebedrijf Vandemoortele is opgericht in 1899. In de afgelopen twee decennia is Vandemoortele uitgegroeid tot een Europese groep van voedingsbedrijven, met leidende posities in twee productcategorieën: Bakkerijproducten & Margarines, Culinaire Oliën en Vetten.

Over Nic Nederland

Nic Nederland biedt ondernemers alles wat nodig is om succesvol softijs te verkopen. Nic draagt bij aan uw succes met een groot assortiment en kwalitatief hoogstaande producten, maar ook door blijvend te inspireren en te ondersteunen met consumentgerichte marketingmaterialen.