Noordoostpolder krijgt eigen Noppiesaus voor friet op Pieperfestival

Actueel |
1 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto Pieperfestival door Shutterstock T.W. van Urk

Tijdens het komende Pieperfestival in aardappelstad en polderhoofdstad Emmeloord wordt gratis friet geserveerd met Noppiesaus. Noppie is de afkorting van Noordoostpolder. De polder bestaat 80 jaar, de gemeente 60 jaar. De gemeente is daarom op zoek naar het beste recept voor Noppiesaus.

De initiatiefnemers deden een oproep om ideeën en recepten in te sturen voor de speciale jubileum-frietsaus Noppiesaus. De inzending sluit op 1 juni. De komende weken worden de binnengekomen recepten bekeken. Uit de beste tien sauzen wordt begin juli door een speciale jury een keuze gemaakt. De organisatie schrijft in een persbericht: “Ben jij de winnaar? Dan wordt jouw frietsaus lokaal geproduceerd. Het grote publiek kan jouw frietsaus proeven tijdens het Pieperfestival in Emmeloord.”

Eén ingrediënt uit de polder

Aan de wedstrijd zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet minimaal één ingrediënt van de Noppiesaus gemaakt of geteeld zijn in de Noordoostpolder. Daarnaast moet een volledige ingrediëntenlijst zijn bijgevoegd. Overigens blijft het recept het eigendom van degene die het heeft bedacht. De organisatie: “Een patatje mayo, speciaal met curry en uitjes of toch met satésaus. We kennen al de sausjes voor op de friet wel. Daarom is Noordoostpolder op zoek naar een eigen saus voor over de friet. Doe mij maar een frietje Noppiesaus!”

Aardappelhoofdstad

Emmeloord noemt zichzelf de aardappelhoofdstad van de wereld. Het Pieperfestival staat er al heel wat jaren op het menu. Het festival staat bol van de culturele activiteiten, maar ook staan aardappelen en friet centraal. Tot de sponsoren behoren aardappelverwerkende bedrijven als McCain, Agrico en chipsmerk Go Pure. Ook wordt het evenement ondersteund door de organisatie World Potato City Emmeloord. De komende editie van het Pieperfestival mét een frietje Noppiesaus is van 8 tot en met 10 september aanstaande.

Meer over