Zeven specialiteiten Met Goud Bekroond

Actueel |
21 december 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Tijdens het Frituurwereld Event, dit najaar in Houten, zijn zeven ambachtelijke specialiteiten van vier frituurbedrijven Met Goud Bekroond.

Cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen: Met Goud Bekroond werden de Huisgemaakte Kipsaté, de Huisgemaakte Satéssaus en de Huisgemaakte Stoofvlees. Over de kipsaté oordeelden de keurmeesters: “Na bereiding op de plaat worden alle smaakpapillen geraakt.”

Restaria Theo in Utrecht: Met Goud Bekroond werden de Huisgemaakte Gehaktbal uit Jus en de Huisgemaakte Satésaus. Over de gehaktbal noteerden de keurmeesters: “De gehaktballen mogen na het braden lekker na sudderen in een heerlijke jus. Gewoon ouderwets lekker!”

Cafetaria De Paardeschuur in Groningen: Met Goud Bekroond zijn de Huisgemaakte Eierballen. De keurmeesters: “De perfect gekookte eitjes worden met de hand zorgvuldig omhult met heerlijke smeuïge salpicon met kerrie en peterselie. De dunne paneerlaag, die na het frituren mooi bros is, weet het geheel goed bij elkaar te houden.”

Tante Nel en scharrelslagerij Thijs van den Kieboom in Rotterdam: Met Goud Bekroond is de Frikandel voor Tante Nel (Frikan-Nel) van de Rotterdamse scharrelslager Thijs van den Kieboom. Citaat op de oorkonde: “Eén van de keurmeesters bezocht de slagerij in Rotterdam en was onder de indruk van het getoonde vakmanschap. Het runds- en varkensvlees dat voor deze snack gebruikt wordt, is van bijzonder goede kwaliteit.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 10 – Winter 2018-19