Nieuwe vakwedstrijd lekkerste friettopping

Actueel |
21 december 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Topping van Bram / Bram’s Gourmet

Het Lekkerste Frietje met Topping. Deze vakwedstrijd staat tijdens de Horecava 2019 voor het eerst op het menu van Stichting De Lekkerste Wedstrijden. De organisatie speelt met deze nieuwe wedstrijdcategorie in op trends in de frituurmarkt.

Het valt niet te ontkennen dat friet met alternatieve toppings in opmars is. Het blijft in de branche immers allang niet meer bij de variaties mét, speciaal, satésaus en oorlog. Pioniers met friettoppings, zoals cafetariamerk Snackpoint en Friet van Piet in Groningen, kregen de afgelopen jaren volop navolging. Bram Ladage lanceerde zelfs een apart concept voor friet met toppings onder de naam Bram’s Gourmet. Ook nieuwe frituurmerken als Frites Atelier en Frietboutique én individuele cafetariaondernemers onderscheiden zich met nieuwe toppings.

Naast dit nieuwe wedstrijdonderdeel, voegde de organisatie ook de vakwedstrijd de Lekkerste Tosti toe aan het Horecava-programma. Op zijn website schrijft de stichting: “Anyway, Het Lekkerste Frietje met topping gaat erom dat je niet alleen lekkere friet gaat maken, maar daar ook een topping overheen doet die de jury doet watertanden en van zijn stoel laat vallen.” Meer informatie: www.lekkerstewedstrijden.nl

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 10 – Winter 2018-19