Eerste gouden bekroning in het noorden

Actueel |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Productie van eierballen / Nederlands Frituurcentrum

Albert en Patricia Kuil van Restaria Zuid in de Groningse wijk Helpman beleefden een primeur. Als eerste bedrijf in Noord-Nederland kregen drie lekkernijen uit hun eigen keuken het predicaat Met Goud Bekroond van het Nederlands Frituurcentrum. In de keuken van Restaria Zuid maakt Jan de Vries als ambachtsman specialiteiten van het huis. Drie huisgemaakte producten zijn door de keurmeesters onderscheiden.

Over de huisgemaakte rundvleeskroket oordeelden de keurmeesters: “Bij de keuring was de jury vol lof over deze heerlijke lekkernij. Een mooie dunne krokante korst en een stevige vleesragout maakt deze kroket uniek. Van mooi rundvlees wordt eerst een smaakvolle bouillon gemaakt. Samen met andere ingrediënten en smaakstoffen vormen deze de basis voor deze heerlijke kroket.” Het oordeel over de mayonaise: “Deze huisgemaakte mayonaise is om je vingers bij af te likken. Heerlijk romig, zacht en ietwat zoetig van smaak. Door de gebruikte ingrediënten en bereidingswijze heeft deze mayonaise een duidelijke eigen identiteit. Een ware traktatie!”
Tot slot werd de eierbal van Restaria Zuid met goud bekroond. “Deze eierbal bestaat uit een perfect gekookt smaakvol eitje omgeven met een mooi laagje smeuïge en goed op smaak gebrachte kerrieragout en heeft een mooie dunne krokante korst. Het eitje, de ragout en de paneerlaag zijn mooi met elkaar in balans. Je proeft dat dit product met zorg wordt gemaakt!”

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 4 – Zomer 2017