Zekerheid over voedselveilig werken

Actueel, Achtergrond |
23 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Kies voor een geaccepteerd controlesysteem

Foto: Nederlands Frituurcentrum

Je bent zelf verantwoordelijk voor voedselveilig werken in jouw bedrijf. Maar hoe weet je of jouw medewerkers en jij alles voldoende onder controle hebben, zodat de voedselveiligheid niet in gevaar komt?

Om te weten of je voldoet aan de weten en regels voor voedselveiligheid, kun je samenwerken met een door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd controle- en adviesbureau. ProFri’s partner de Houwers Groep is een van deze door de NVWA geaccrediteerde bureaus.

Wat doet een controle- en adviesbureau?

Een controle- en adviesbureau adviseert je over voedselveiligheid en helpt je met het invoeren van een controlesysteem, zodat jouw bedrijf voldoet aan de wetten en regels voor voedselveilig werken. Is dit controlesysteem geaccepteerd door de NVWA, dan heet dat een POC (Privaat Orgaan Controlesysteem).

Voordelen voor jouw bedrijf

  • Je kunt aantonen dat je voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid.
  • Je valt onder aangepast NVWA-toezicht. Dat betekent dat de NVWA alleen nog langskomt bij een melding of om het controlesysteem zelf te beoordelen.
  • Je krijgt het stempel ‘voldoet’ als de inspectieresultaten openbaar gemaakt worden op de NVWA-website. Voorwaarde is dat je valt onder de SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling volgens de Kamer van Koophandel) die in de Gezondheidswet staan.

Voor welke bedrijven?

  • Je werkt volgens een goedgekeurde hygiënecode.
  • Je hebt geen EG-erkenning.
  • Je levert meer dan 50 procent van jouw producten rechtstreeks aan de consument.

Aan de slag

Wil je meer zekerheid over voedselveilig werken? Neem dan contact op met een door de NVWA geaccepteerd controle- en adviesbureau. Vakvereniging ProFri beveelt van harte haar partner de Houwers Groep aan. Al decennia lang een begrip bij professioneel friturend Nederland.

Klik hier voor het overzicht van alle door de NVWA geaccepteerde controle- en adviesbureaus.