EG Group neemt Leon Fast Food over

Actueel |
22 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: HMS Host International

Een opmerkelijke overname: de Britse EG Group, exploitant van honderden tankstations, neemt de Engelse fastfoodketen Leon over. In ons land heeft Leon vijf vestigingen, deels geëxploiteerd door HMSHost.

EG Group behoorde de afgelopen jaren tot de snelst groeiende foodserviceconcerns van Europa. Bij de tankstations zijn namelijk veel foodoutlets te vinden, veelal via licenties met bekende merken.

Nieuwe outlets

EG Group wil vanaf 2022 jaarlijks twintig nieuwe Leons openen. Ook wil de Britse tankgigant producten van Leon gaan verkopen via de schappen van zijn gemakswinkels. De eigenaars van EG Group, de broers Zuber en Mohsin Issa, hebben ook nog een supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk.

Trafficlocaties

In ons land is Leon, dat zichzelf afficheert met “healthy fast food”, vooral vertegenwoordigd op trafficlocaties. De eerste Nederlandse vestiging opende in 2016 op Schiphol. Daarnaast zijn er outlets op Utrecht CS en het centraal station van Rotterdam. Alleen al in Ierland en het Verenigd Koninkrijk heeft EG Group 700 foodservice-outlets. Totaal zijn er in Europa nu 70 Leons, zowel in eigen beheer als via licentieconstructies met derden.

Meer over