Yoghurtijsconcept boomt na interview Meghan Markle

Actueel |
12 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Humphrey Yogart

Wat een koninklijk interview van Oprah Winfrey al niet kan doen. Het liep na het vraaggesprek storm bij de Amerikaanse yoghurtijszaak Humphrey Yogart, enkel en alleen om dat Meghan Markle aan Oprah vertelde dat ze daar ooit haar eerste baantje had.

Humphrey Yogart, vernoemd naar acteur Humphrey Bogart, is een kleine formule, die op het hoogtepunt zes vestigingen had. De vrouw van de Engelse prins Harry zei in het veelbesproken interview: “Godzijdank heb ik de ervaring gehad dat ik gewoon werkte als ieder ander. Mijn eerste baantje had ik toen ik 13 jaar was bij een frozen yogurt shop met de naam Humphrey Yogart.”

Stormloop

Hoewel de outlet waar Meghan 26 jaar geleden werkte niet meer bestaat, ontstond er een stormloop op een vestiging vlakbij in Los Angeles. Die begon al meteen maandagochtend, dadelijk na het interview. De yoghurtijszaak (fro-yo shop in het Amerikaans) kreeg 200 klanten, liefst drie keer meer dan normaal op een maandag. In de media zegt de eigenaar: “Mensen staan nu zelfs aldoor te wachten tot we opengaan.”

Máxima

In ons land worden we wat minder snel opgewonden door koninklijke connecties met een ijssalon. Bekend is dat koningin Máxima op gezette tijden een ijsje haalde bij Luciano in Wassenaar, toen zij en koning Willem-Alexander daar nog woonden. Het ijsseizoen nadert voor haar en haar volk met rasse schreden. Komende week is de ijsvakbeurs Sigep in Italië, op 24 maart is het De Dag van het Ambachtelijk IJs en op 1 april, vlak voor Pasen, wordt bekendgemaakt welk bedrijf zich IJssalon van het Jaar mag noemen.