Volkszanger Frank van Etten sluit zijn cafetaria in Apeldoorn

Actueel |
24 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frank van Etten promotiefoto

Volkszanger Frank van Etten houdt het voor gezien met zijn cafetaria ‘Frietje van Etten’ in Apeldoorn.

De zaak, in juni vorig jaar geopend door BN’er Gerard Joling, was door alle coronabeperkingen volgens Van Etten niet levensvatbaar.

“Geknokt voor zaak”

Op zijn Instagram-account verklaart Van Etten: “Door de regels in Apeldoorn, heb ik noodgedwongen besloten onze cafetaria te stoppen. Het doet pijn, maar het is haast niet meer mogelijk door alles wat er in ons landje speelt.”

“Ik kan zeggen dat ik met alle hebben en houwen geknokt heb voor een prachtige zaak, maar het was door vele regels en tegenwerkingen niet meer te doen. Ik bedank een ieder die er wel was voor een snack of een frietje, een lief woordje of gewoon een bezoekje.”

Harderwijk

Voordat hij de zaak in Apeldoorn opende, startte de zanger samen met zijn vriendin in juli 2020 eerst een snackbar op een camping in Harderwijk. Omdat hij niet kon optreden door de coronabeperkingen, hoopte Van Etten hiermee alsnog wat geld te verdienen. De zaak in Harderwijk sloot hij echter na elf maanden weer toen ‘Frietje van Etten’ in zijn geboortestad Apeldoorn de deuren opende.

Frank van Etten focust weer vol op zijn zangcarrière. Begin februari verschijnt zijn nieuwe single “Zoals ik leven wil”. Wel staat voor maart nog de opening (ook in Apeldoorn) aangekondigd van Van Etten Club, een horecaconcept waar muziek, dans en dining centraal moet staan.

Meer over