Attractiepark Plopsaland zegt frietrestaurant Fred Kroket vaarwel

Trivia, Actueel |
24 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Het Vlaamse pretpark Plopsaland in De Panne sloot de afgelopen week definitief de deuren van zijn snackmekka Fred Kroket.

Het frietrestaurant maakt plaats voor een nieuwe horecaconcept in een spiegeltent.

Samson & Gert

Fred Kroket was sinds voorjaar 2000 een populaire eetgelegenheid op het park van ondernemer Gert Verhulst en zijn bedrijf Studio 100. Zeven jaar geleden is het restaurant nog helemaal opgeknapt.

Hoewel Fred Kroket geen bestaande figuur was in de populaire TV-serie Samson & Gert van Verhulst, kwam hij daarin wel voor. Fred Kroket werd namelijk regelmatig genoemd als de uitbater van de frietkraam in het dorp van Samson & Gert.

Krokettendag

De definitieve sluiting van het Fred Kroket-concept viel vrijwel samen met de Internationale Krokettendag. Die werd afgelopen week gehouden op 16 januari. In landen als België en Spanje werd hierbij stilgestaan. Ook in ons land gebeurde dit beperkt: zo hield Kwalitaria ter gelegenheid hiervan een krokettenpoll. Consumenten konden een nieuwe actiekroket kiezen en hadden hierbij de keuze uit een pittige kipkroket, de aspergekroket en een pittige kroket met oude kaas onder het motto “Retteketet, stem op jouw favo kroket!” De drie recepten zijn bedacht door klanten.

Naast de Internationale Krokettendag, heeft ons eigen land ook een Nationale Krokettendag. Die is op 9 oktober. Deze krokettendag is in 2014 in het leven geroepen na het overlijden van culinair publicist en krokettenfan Johannes van Dam, die op 9 oktober 1946 geboren werd en in september 2013 overleed.