Veel belangstelling voor speciale ProFri-bijeenkomst over energiekosten

ProFri in het nieuws, Actueel |
7 april 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - Profri ALV
ProFri-ledenbijeenkomst en Frituurwereld Event in 2019

Mogelijke verlichting van de hoge energiekosten; dat is het hoofdonderwerp van een speciale bijeenkomst van ProFri. De belangstelling is groot, zo laat de vakvereniging weten.

Hoge energiekosten is hét onderwerp dat frituurbedrijven vandaag de dag bezighoudt. Sommige ondernemers hebben te maken met onbetaalbare rekeningen en zitten daardoor met de handen in het haar. Alles wijst erop dat deze trend voorlopig doorzet.

Overstappen

De Vereniging Professionele Frituurders biedt mogelijke verlichting voor leden die te maken hebben met sterk gestegen energiekosten. De vakvereniging heeft een intermediar gevonden die leden kan helpen. Tijdens een speciale bijeenkomst worden leden voorgelicht. Wie dat wilt, kan meteen overstappen, maar dat kan ook op een later moment.

Zekerheid inbouwen

Voor 2023 kunnen ondernemers die dat willen zich aansluiten bij een bestaand collectief dat de energie voor dat jaar al heeft ingekocht op de termijnmarkt. De ruimte voor deelname aan dit collectief is echter beperkt. Voor 2022 kunnen ondernemers eventueel geholpen worden om de energieprijzen op een zo gunstig mogelijk moment vast te zetten tot het eind van het jaar, waarmee ondernemers zekerheid inbouwen.

Informatie over aanbod en diensten

De intermediair heet COMCAM en is gevestigd in Middelburg. Tijdens de bijeenkomst worden leden geïnformeerd over het aanbod en de diensten van dit bedrijf. Ondernemers kunnen na afloop in gesprek om hun specifieke situatie voor te leggen. ProFri vraagt leden een kopie van de laatste jaarafrekening voor gas en elektra mee te nemen, samen met de maandnota’s van de laatste vier maanden. Degenen die dat willen, kunnen na afloop ter plekke de overstap regelen.

De speciale ledenbijeenkomst van ProFri is op maandag 11 april bij Van der Valk in Houten. De bijeenkomst is uitsluitend voor leden en vindt plaats op basis van aanmelding. De ontvangst is om 09.30 uur, de aanvang om 10.00 uur en de eindtijd is omstreeks 12.30 uur.