Vanreusel koopt aandelen terug: weer helemaal familiebedrijf

Actueel |
2 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Belgische snackmaker Vanreusel is helemaal terug in de handen van de familie. Neven Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel kochten met hun holding Beltaste de aandelen terug van investeringsbedrijf Apheon.

De investeerder, die toen nog Ergon Capital heette, kocht vijf jaar geleden 51 procent van de aandelen van de snackproducent in Hamont-Achel in Belgisch Limburg. Volgens Vlaamse media telde Apheon hiervoor destijds 21 miljoen euro neer, maar wilde de belegger nu weer van zijn aandelen af. Onbekend is hoeveel de familieholding Beltaste voor de teruggekochte aandelen betaalt.

“Flink gegroeid”

Mede door de transactie is Vanreusel de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel op eigen kracht als door overnames. Zo verwierf Vanreusel zich een positie in de Nederlandse kroketten- en bitterballenmarkt met de overname van Oma Bobs ruim vier jaar geleden. Enkele jaren vóór de overname van Oma Bobs deed Vanreusel reeds een vergeefse poging om het aloude snackmerk Beckers in handen te krijgen.

Familiebedrijf sinds 1953

De slagerij van Paul Vanreusel vormde in 1953 de basis van het bedrijf. In 1970 startte het bedrijf met de fabrieksmatige productie van onder meer de Belgische snackworst cervela en hamburgers. Dat was in de periode dat in ons land merken als Mora, Beckers, Ad van Geloven en Albert van Zoonen zich eveneens tot grotere snackproducenten ontwikkelden. Inmiddels maakt het bedrijf een breed pallet van populaire snacks. Vanreusel heeft naast de grote fabriek in Hamont, een fabriek in Hongarije (vleessnacks op een stokje) en de krokettenfabriek in Aalsmeer.

Foto: Vanreusel.eu

Meer over