Proces van concentratie in snackindustrie zet door

Actueel |
21 december 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het proces van concentratie in de snackindustrie blijft doorzetten. In november trad De Vries Van Oers toe tot de Izico Food Group, eigenaar van onder meer het bekende snackmerk Beckers. Het aantal grote zelfstandige snackproducenten neemt hierdoor verder af. “Hiermee versterkt en vergroot Izico Food Group haar positie binnen de snackbranche, met name binnen de Benelux,” laat Izico in een persbericht weten.

De Vries Van Oers ontstond zelf pas anderhalf jaar geleden uit een fusie tussen De Vries Snacks in Dordrecht en Van Oers in Boxtel. Van Oers (dat eerder zijn groothandel overdeed aan Sligro) heeft met zijn snacks een sterke positie in de tankstations. De Vries is bekend van onder meer de Mexicano.

Begin dit jaar vond ook al concentratie plaats. Van Geloven, eigenaar van onder meer Mora en Van Lieshout, nam merken als Van Dobben, Laan Snacks, Willie Dokter en KB Soufflé over van Royaan. Royaan trok zich hiermee goeddeels terug van de frituurmarkt. Het concentreert zich onder een nieuwe naam op snackmerk Buitenhuis en ovensnacks onder het merk Kwekkeboom. Van Geloven nam bovendien Swinkels Snackery & Bakery over, bekend van de Soufflesse. Voordat de overname van De Vries Van Oers bekend werd, liet Izico zijn oog al vallen op de Vlaamse fabrikant Vanreusel.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 6 – Winter 2017-18