New York Pizza bereikt mijlpaal in Breda: 300 vestigingen

Actueel |
2 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

New York Pizza opende afgelopen week zijn driehonderdste vestiging. Toeval of niet: deze mijlpaal werd bereikt in Breda, de stad waar in 1989 concurrent Domino’s zijn Nederlandse avontuur begon. Bovendien vierde New York Pizza en passant zijn 30-jarige bestaan.

In 2023 werden in totaal 28 nieuwe vestigingen geopend. Volgens het bedrijf was het hiermee een recordjaar. Franchisenemer Redouan Ahbiti is de eigenaar van de nieuwe vestiging. Hij begon ooit zijn loopbaan als bezorger bij New York Pizza in Rotterdam. In 2019 werd hij franchisenemer. De outlet in Breda is de achtste New York Pizza onder zijn hoede.

“Multicultureel bedrijf”

Philippe Vorst, de ceo van New York Pizza, zegt in een toelichting: “De opening van onze 300ste vestiging in Breda is iets dat wij 30 jaar geleden voor onmogelijk hadden gehouden. In ons businessplan uit 1993 spraken wij van 10 vestigingen.” Vorst noemt de innovatiedrift en het eigen pizzadeeg als belangrijke succesfactoren.

Maar ook speelt volgens Vorst mee dat New York Pizza een goede afspiegeling is van onze veranderde maatschappij. “Waar wij nooit over hebben nagedacht, en wat voortvloeit uit ons streven naar de beste kwaliteit, zijn de beste franchisenemers. Dit heeft na 30 jaar geresulteerd in een van de meest succesvolle multiculturele bedrijven van Nederland, waar bijvoorbeeld afkomst totaal ondergeschikt is aan de individuele talenten van onze franchisenemers en medewerkers.”

“Eén van eersten online”

Andere belangrijke mijlpalen die Vorst noemt: “Wij begonnen in 2000 als één van de eersten met online pizza bestellen via onze website. Extra trots was ik toen wij als eerste de elektrische bezorgfiets in 2012 introduceerden, ontwikkeld met Sparta en samen geïntroduceerd. Met deze introductie heeft New York Pizza internationaal de gehele maaltijd-bezorgmarkt in positieve zin veranderd, qua veiligheid, milieueffecten en gezondheid voor onze koeriers. Naar schatting is ongeveer 90 procent van alle bestellingen elektrisch bezorgd.”

Vorig jaar verkocht NYP ongeveer 15 miljoen pizza’s in ons land. New York Pizza verwacht nog door te kunnen groeien naar 375 zaken in Nederland. Samen met aandeelhouder Orkla Foods is NYP bovendien actief in Duitsland en België.

Foto: New York Pizza Beeldbank