Toestemming gemeente Den Haag voor nieuwbouw cafetaria

Actueel |
12 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Beeld: DAVL Studio

Nieuw snackpaviljoen met opvallend uiterlijk voor JM Snacks

JM Snacks in Scheveningen mag verhuizen naar een nieuw snackpaviljoen aan de Strandweg. Daarvoor gaf de gemeenteraad eind november groen licht. Eigenaar Marcel Vos was al sinds 2007 bezig met het realiseren van nieuwbouw voor zijn snackzaak.

“Het is langzaam gegaan. Al met al ben ik vijftien jaar bezig geweest”, vertelt Marcel Vos die sinds 2001 JM Snacks runt. In 2007 kreeg hij te horen dat zijn cafetaria moest verkassen vanwege de ontwikkelingsplannen van de gemeente voor het Noordelijk Havenhoofd. In 2018 betrok JM Snacks haar huidige (en tijdelijke) locatie aan de Strandweg 3L en gingen de onderhandelingen over de nieuwbouw verder.

Onderdeel ontwikkelingsgebied

Net als een aantal andere gemeentes kondigde Den Haag eerder aan dat ze minder cafetaria’s en andere fastfoodzaken in hun gemeente willen. Vos: “We hebben het geluk gehad dat we een bestaand cafetariabedrijf hadden.” Het nieuwe snackpaviljoen dat nu gebouwd mag worden, is onderdeel van het nieuwe ontwikkelingsgebied Noordelijk Havenhoofd.

Wethouder is blij

De Haagse gemeenteraad gaf uiteindelijk afgelopen maand groen licht voor de nieuwbouw aan de Strandweg op 3J. Wethouder Robert van Asten liet zich in De Scheveninger positief uit over dit besluit: “Ik ben blij dat op deze in het oog springende plek bij het Noordelijk Havenhoofd deze Scheveningse ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten. In een prachtig passend pand kunnen wandelaars, pierewaaiers en andere bezoekers van onze kust straks terecht voor een heerlijke Scheveningse versnapering.”

Partij van de Dieren

Vos vindt het fijn om dit te horen van de wethouder. De ondernemer heeft veel positieve reacties gehad op nieuwbouwplan. “Geen enkele omwonende heeft bezwaar aangetekend, dat is best opvallend.” Wel vindt hij het jammer dat hij veel tegenwerking gehad heeft van één partij in de gemeenteraad: de Partij van de Dieren. “Dat heeft zeker een jaar vertraging opgeleverd.”

Opvallend uiterlijk

Na verwachting zal de nieuwbouw van JM Snacks in het eerste kwartaal van 2025 worden opgeleverd. Het paviljoen krijgt een opvallend uiterlijk. Het ontwerp sluit aan bij het nabije duingebied. Het lijkt alsof het 300 m2 grote gebouw onder de duin vandaan tevoorschijn komt. Het nieuwe terras (van 100 vierkante meter) wordt ook onderdeel van het gebouw.

Fish & chips

Of hij straks volledig op elektrisch gaat frituren in het nieuwe pand, weet Vos nog niet. “Er ligt al een gasleiding en omdat we best wel solitair liggen, moet ik onderzoeken of er genoeg stroomcapaciteit beschikbaar zal zijn voor onze zaak.” Het concept van JM Snacks draait vooral om fish & chips. Er is nu een toonbank met vijf meter vis en verder verkoopt de ondernemer veel patat.

Naast het nieuwe snackpaviljoen moet er ook nog een ondergrondse parkeergarage, bedrijven en woningen komen in het Noordelijk Havenhoofd. Er zijn al een hotel, bedrijfshallen, een horecapand en een boothuis gerealiseerd.