KFC boekt succes met min of meer loaded fries

Actueel |
22 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

KFC verlengt in Nederland de verkoop van zijn actieproduct loaded fries. “Goed nieuws! Wegens overweldigend succes verlengd tot 20 februari,” aldus KFC, de Amerikaanse kipketen die in ons land ruim 80 vestigingen heeft.

Echt loaded zijn de twee porties actiefriet overigens niet. De frietjes zijn besprenkeld met ingrediënten die tot het reguliere assortiment van fastfoodrestaurants behoren: cheddarkaas, bacon en gefrituurde uitjes.

Internationaal fenomeen

KFC haakt met kaas op zijn friet wel in op een internationale trend. Met name kaastoppings op friet zijn de laatste jaren in veel landen in opkomst. Oorspronkelijk is het een Amerikaans gerecht, maar de laatste jaren is friet met kaas ook een hit in landen in het Midden-Oosten en Azië. Sowieso lijkt loaded fries de frietverkoop in relatief nieuwe internationale markten de wind in de zeilen te geven.

Meer aanbieders

KFC experimenteerde in ons land al eerder met loaded fries. Ook formules als Bufkes, Domino’s en Taco Bell gaven loaded fries de afgelopen jaren een plek in hun assortiment, net als de nodige Nederlandse restaurantformules. KFC Nederland verkoopt twee varianten van zijn friet met toppings: voor klanten die geen vlees eten, is er namelijk ook loaded fries zonder bacon.

Foto’s: KFC Nederland

Meer over