Syl Lammers start crowdfunding voor ’t Pakhuis in Ede De Klomp

Actueel |
21 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De bekende horecaondernemer Syl Lammers werft via platform Crowd About Now een kwart miljoen euro aan investeringen voor zijn zaak ‘t Pakhuis in Ede De Klomp. Lammers wil met dit bedrag zijn cafetaria-traiterie annex cateringbedrijf verbouwen, uitbreiden en klaarmaken voor de toekomst.

“Wij streven ernaar om een bedrag van €250.000 op te halen met deze campagne,” laat Lammers weten. “Behalen we het minimale bedrag van €125.000, dan wordt dat gebruikt voor een verbouwing. Zoals een nieuwe horecakeuken met technologisch hoogwaardige apparatuur. Voor de resterende 125 mille realiseren wij een semi-overdekt terras voor de zomer én winter.” Lammers wil het bedrijf via de fondsenwerving toekomstbestendig maken en verduurzamen.

Bijzondere tegenprestaties

Idealiter is Lammers op zoek naar 250 investeerders die elk voor gemiddeld 1000 euro willen instappen. De investering wordt in vijf jaar terugbetaald met een gemiddeld jaarrendement van 5 procent. Daarnaast stelt ’t Pakhuis extra’s in het vooruitzicht. Afhankelijk van het bedrag gaat het bijvoorbeeld om een bittergarnituur op de verjaardag van de investeerder. “Maar doe je voor bijvoorbeeld 2500 euro mee, dan vernoemen we een burgersandwich naar jou.” Wie meer dan tien mille inlegt, krijgt een daverend frietfeest voor 100 personen.

Syl Lammers bouwde de kleine snackbar ’t Pakhuis, gestart in 1970, vanaf de overname in 1993 uit tot een grote cafetaria-traiterie, een zaak met brede cateringactiviteiten. Lammers runt het bedrijf samen met partner Jolanda Verhoef en tientallen medewerkers. Voor zijn plannen om ’t Pakhuis toekomstbestendig te maken, ving Lammers bot bij de bank.

“Banken kopschuw”

Net als bij veel horecabedrijven, zijn de balansen door de corona-episode niet positief en dat maakt banken kopschuw. “Mijn cateringactiviteiten lagen natuurlijk helemaal stil. Maar nu niks doen is geen optie,” zegt Lammers. “Ik heb altijd tijdig geïnvesteerd en wil ook nu ’t Pakhuis toekomstbesteding houden voor de gast van vandaag én morgen.” Naast een nieuwe bakwand en een ijsmachine, maakt ook een energie-installatie op basis van zonnepanelen en batterijen onderdeel uit van de investeringsplannen.

Hier vind je de crowdfund-pagina.

Foto: ’t Pakhuis, Lammers en Verhoef