Taco Bell experimenteert in VS met nachofriet

Actueel |
22 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

In thuisland de VS experimenteert fastfoodformule Taco Bell (Mexicaanse gerechten) met nachofriet. De frietvariant van de populaire tortillachips werd de afgelopen maanden in testrestaurants verkocht in verschillende variaties.

Zo werd de nachofriet verkocht in loaded-versies. Ten eerste was dit de zogenaamde 7-Layer Nacho Fries met zwarte bonen, tomatenblokjes, zure room, kaassaus, chipotlesaus, hagelslag, geraspte kaas en gekruid rundvlees met guacamole er bovenop.

Daarnaast testte Taco Bell de Grilled Cheese Nacho Fries. Dit gerecht heeft een topping van gegrilde biefstuk, warme kaassaus en een scheutje chipotlesaus en een kaasmix van mozzarella, cheddar en peperkazen. De kaas bovenop wordt goudbruin aangebakken.

Taco Bell Nederland

In ons land verkoopt Taco Bell wel gewone nachochips. Ook de mateloos populaire zoete oliebolstengels churros en loaded fries staan op het menu, maar dit geldt vooralsnog niet voor nachofriet. Ook op de kaart van Taco Bell in ons land: cinnamon twist. Dat zijn gedraaide knapperige chips met kaneelsuiker.

Frachos

In ons land is vooral op recepten-websites de belangstelling voor nacho-gerechten groot. Vier jaar geleden deden voor het eerst de zogenaamde frachos van zich spreken. Dit zijn frietgerechten (met gewone aardappelpatat dus) die net als nachos worden getopt met onder meer kaas, kruiden, quacamole en eventuele andere ingrediënten en als geheel de oven in gaan.

Foto: promofoto Taco Bell USA