Spar richt zich op eetgemak: tweede Foodclub geopend

Actueel |
26 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Spar Foodclub, persfoto

Supermarktconcern Spar opende in Tilburg de tweede vestiging van zijn gemakformule Spar Foodclub. In Zeeland opende het afgelopen najaar bij wijze van proef de eerste Spar Foodclub.

Er kunnen gemakproducten voor alle eetmomenten van de dag worden gekocht, zowel ready to heat als ready to eat.

Spar Foodclub wordt wel omschreven als een “foodservicezaak waar de consument ook boodschappen kan doen”. Er zijn onder meer broodjes, sapjes en yoghurts te koop, maar ook gemaksmaaltijden.

“King of Convenience”

Spar Foodclub past in het streven van Spar Nederland om de “king of convenience” te worden, een belangrijke speler in de Nederlandse markt voor gemaksvoeding. De Foodclub in Tilburg heeft ook het in-store concept The Tosti Club, de formule al in veel meer winkels van Spar te vinden is.

1000 vestigingen

Ook deze tweede outlet van Spar Foodclub is nog een pilotstore. Spar wil in 2025 in ons land duizend vestigingen hebben: nu zijn er bijna 500 supermarkten en kleinere gemakswinkels als Spar Express.

The Tosti Club bestond reeds als vrijstaande formule in ons land. Najaar 2020 nam Spar Nederland een meerderheidsbelang in The Tosti Club. De eerste Spar-winkels met het concept waren te vinden in Arnhem en Zwolle.