Spar gaat maaltijden en snacks bezorgen

Actueel |
10 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Cafetaria’s krijgen op de bezorgmarkt te maken met steeds meer concurrentie. Niet alleen door restaurants die na de coronatijd blijven doorgaan met maaltijddelivery, maar ook van de zijde van supermarkten.

Spar Nederland kondigt aan niet alleen boodschappen, maar ook maaltijden en snacks te gaan bezorgen. In een interview met vakblad Distrifood laat een woordvoerster van Spar Nederland weten, dat het supermarktmerk met een eigen bezorgdienst foodserviceproducten bij de consument wil afleveren aan de voordeur.

Tosti’s

Spar nam vorig jaar de formule The Tosti Club over. Enkele pilots in Spar-winkels laten positieve resultaten zien. Het concern wil in de toekomst meer horecaconcepten in zijn winkels hebben. Eerder gaf Spar al te kennen een grote rol te willen spelen op de markt voor gemaksvoeding.

La Place

Vrijwel alle grote supermarkten zijn bezig met de ontwikkeling van horecaconcepten. Jumbo kocht La Place en zal deze formule samen met cateraar Vermaat Groep de komende tijd verder uitrollen. Albert Heijn ontwikkelt horecaconcepten, zoals Bakery Café, in eigen huis. Daarnaast zijn er in ons land de nodige individuele supermarktondernemers die warme pizza’s en andere gerechten thuis bezorgen.

In het voordeel

Supermarkten zijn de komende tijd bovendien in het voordeel ten opzichte van cafetaria’s en andere horeca. Omdat zij tijdens de lockdowns veel extra omzet behalen, beschikken ze over financiële middelen om fors te kunnen investeren.