Snacknamen in Favor Flav Top 100

Actueel |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Janny van der Heyden bovenaan / Favor Flav

Janny van der Heyden, culinair journalist en TV-persoonlijkheid, is dit jaar geëindigd als eerste in de Top 100 van smaakplatform Favor Flav. Al tientallen jaren is ze met recepten present in de media, maar enkele jaren geleden brak ze door als jurylid van Heel Holland Bakt.

 In de lijst rangschikt Favor Flav jaarlijks de meest invloedrijke personen van de vaderlandse culinaire wereld. Tweede werd presentatrice en kookboekenschrijfster Miljuschka Wiltzenhausen, derde is rapper annex  kookboekschrijver Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig.

Opmerkelijk was dat dit jaar in de culinaire lijst de nodige aandacht was weggelegd voor de frituur. Op 25 maakten Leon de Winter en León Eijsman hun opwachting; naamgevers van de nieuwe friet Leon & León. Op de veertigste plek staat TV-kok en foodondernemer Danny Jansen genoteerd, mede dankzij de aandacht die hij kreeg met zijn boek “Vet Lekker”, waarin hij populaire gerechten uit de snackcultuur bijeen bracht. Op 83: Eke Bosman, die onder zijn alias Snackspert via sociale media snacks proeft en recenseert. Een opmerkelijke 59-ste plek was gereserveerd voor een heel bijzondere persoonlijkheid: namelijk de frikandel. Gezien de zestigste verjaardag en de nodige innovaties van de frikandel, schrijft Favor Flav: “Deze iconische snack blijft ons verblijden.”

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 14 – Winter 2019-2020