5 euro voordeel op het kookboek: Fris Frituren

Lezersvoordeel
16 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Een beroemde Nederlandse kookboekschrijver verzuchtte het al in 1937: “De praktijk van de frituur is zo veelzijdig, dat men er een apart kookboek aan zou kunnen wijden.” Angela Prins uit Veendam deed het. 320 smaakvolle, kleurrijke pagina’s dik en louter en alleen recepten om van te watertanden.

De normale prijs via de boekhandel. Bol.com of andere webshops is € 24,95 (incl. btw), maar jij als lezer van Frituurwereld krijgt 5 euro voordeel en betaal je voor dit unieke kookboek slechts € 19,95 (inclusief verzendkosten).

Klik en bestel het kookboek met 5 euro korting
Reken af met de kortingscode FWVOORDEELTIP
(Deze kortingsactie loopt tot eind 2022)

Meer over Fris Frituren

Eindelijk een Nederlands kookboek dat helemaal is gewijd aan één van ’s werelds populairste bereidingsmethoden; frituren. Liever gezegd; Fris Frituren. Want dat is de titel die de auteur Angela Prins meegaf aan haar kookboek. Het staat barstensvol fantasievolle en smakelijke lekkernijen die je uit de frituur tevoorschijn tovert. Verantwoord lekker en altijd krokant. Fris Frituren toont de liefhebber van lekker eten de veelzijdigheid van een oeroude manier van koken. Ja, met dit kookboek gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Ode aan de Frituur

Met het boek Fris Frituren bij de hand is het geen probleem om een compleet frituurdiner samen te stellen. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken groenten, vis, vlees, specials en zoet. Daarnaast doet Angela Prins saussuggesties. Fris Frituren is voorzien van een uitgebreide index. Inspiratie voor haar smaakmakende creaties vond Prins in alle windstreken van de wereld. Het meest Nederlands vindt ze zelf haar haringrecept. Angela verklaart: “De grenzen voor nieuwe haring worden met dit recept verlegd. Een gefrituurde haring, wie had dat gedacht?” Verder zegt ze over haar keuze voor frituren: “Afgezien van een frietmaaltijd, wordt een frituurtje het meest gegeten als snack. Veel minder vaak als een serieus onderdeel van een dagelijks menu. En dat terwijl we dol zijn op een krokant dingetje en dit in restaurantgerechten juist bewonderen! Omdat het frituren van etenswaren veelzijdiger is dan vaak gedacht wordt, willen wij met dit boek een lans breken voor het vaker culinair inzetten van de frituurtechniek in de keuken. Want juist in combinatie met gestoomd, gekookt, gepocheerd en gebakken gerechten, zorgt iets knapperigs samen met die speciale smaak van de frituur, voor een heel bevredigende smaak.” Haar boek, zegt Angela, is dan ook bedoeld als een “Ode aan de Frituur”.

Klik en bestel het kookboek met 5 euro korting
Reken af met de kortingscode FWVOORDEELTIP
(Deze kortingsactie loopt tot eind 2022)

Om je te verleiden, een paar recepten uit het boek als voorbeeld

Groente

Vis

Vlees

Specials

Zoet

Sauzen