Snackbarhouders positief over komst van McDonald’s

Actueel |
13 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

‘Hier hebben we een hamburger die wel vult’

Cafetariahouders op het eiland Goeree-Overflakkee zien de mogelijke komst van de McDonald’s niet als een probleem. Ze laten zich er positief over uit tegenover de journalist van het Algemeen Dagblad.

“Ik zie ze niet echt als concurrent, meer als collega’s mocht het zo ver komen”, laat Annemarie Emming van snackbar de Hoagte in Nieuwe-Tonge weten aan de krant. Ze denkt wel dat haar klanten de fastfoodketen zullen gaan bezoeken maar vindt dat haar eigen aanbod anders is. “Hier hebben we de Hollandse friet, een goede kroket en een hamburger die wél vult.”

Toevoeging

De hamburgerketen kan volgens Emming een toevoeging zijn omdat menig kind tegenwoordig opgroeit met een bezoekje aan McDonald’s. Eigenaresse Monique van de Brande van Eeterij De Hoezemoos in Den Bommel die ook friet serveert, denkt dat McDonald’s kan zorgen voor het aantrekken van meer mensen. “Hoe meer tenten op de kermis, hoe beter.”

Snel iets halen

Ze krijgt daarin bijval van haar collega Sanne van Snackpoint Maarten in Dirksland. Zij verwacht extra drukte bij de opening van het restaurant maar denkt dat mensen er naar toe zullen gaan om snel iets te halen.

Vergunningstraject

Of de McDonald’s daadwerkelijk op een terrein naast tankstation Greenpoint vlakbij Oude-Tonge komt, is nog even afwachten. De gemeente noemt de plannen ‘concreet’ in het AD maar het vergunningstraject moet nog worden doorlopen. Belanghebbenden kunnen nog bezwaar maken.

Bron: AD