Automatiekhouder is hangouderen beu

Actueel |
14 juli 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Automatiek Speciaal Winschoten

In Winschoten kwam ondernemer Arjan Kenter, eigenaar van Automatiek Speciaal, in actie tegen hangouderen. Regelmatig blokkeren tien tot vijftien scootmobiels van senioren de doorgang en het zicht aan het Burgemeester Schönfeldplein in het centrum van de stad, samen met soms nog tientallen andere hangouderen.

Omdat de gemeente Winschoten geen actie onderneemt, heeft Kenter onlangs demonstratief het zitvlak van gemeentelijk straatmeubilair verwijderd, dat volgens hem deels op zijn terras staat. “Als de gemeente niet ingrijpt, dan doe ik het zelf wel,” zei Kenter tegen RTV Noord. Wel bracht Kenter de gemeente Winschoten van zijn protestdaad op de hoogte.

Automatiek Speciaal, een snackzaak die al sinds 1947 bestaat, en Kenters broodjeszaak Panini liggen pal aan een belangrijke doorgang, één van de drukste punten in het centrum van Winschoten.

Volgens de ondernemers is de situatie rond de hangouderen de laatste jaren sterk verergerd. Hij spreekt van ‘een hele invasie van oudere mensen’ vooral op vrijdag- en zaterdagmiddagen. De toegang tot winkels wordt hiermee geblokkeerd. In de media zegt Kenter verder over de situatie: “Het is geëscaleerd, toen heb ik de mensen echt weggestuurd. Ze zijn hondsbrutaal.” Volgens Kenter en Richard Hensen, eigenaar van de naburige HEMA, fluiten de oudere hangmannen ook vrouwen na.

De gemeente Winschoten liet inmiddels weten met de ondernemers over de kwestie in gesprek te zullen gaan.