Herstijling van Smullers nadert zijn voltooiing

Actueel |
20 februari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / DGF Photography

Travelcateraar Lagardère is druk doende de ombouw van Smullers, de snackbars op stations, te voltooien. Ruim vier jaar geleden nam het grote Franse concern de exploitatie over van NS Stations. De ombouwoperatie begon in juni 2019 in Zaandam.

Lagardère koos voor een lichte kleurstelling: niet alleen kreeg Smullers een opgefrist logo, maar ook de zilverkleurige loketten worden ingeruild voor witte automatieken.

Hiermee doet de herstijling denken aan de koers die de Amsterdamse automatiekketen Febo al langer geleden inzette. Ook Febo koos voor wit: het bedrijf greep hiermee terug op zijn historie als banketbakkerij.

Nog 7 vestigingen te gaan

Smullers voorzag deze maand de vestiging op station Utrecht CS van zestien witte, elektrische loketautomaten met totaal 128 trekluikjes. Met de ombouw van Smullers Utrecht heeft Lagardère nog zeven van de 27 vestigingen te gaan. De herstijling had al veel eerder gereed moeten zijn, maar is vertraagd door de coronapandemie alsmede personeel- en materiaaltekorten.

In zijn marketing legt Smullers nu niet alleen de nadruk op ‘gewoon lekker snacken’, maar is ook royaal aandacht voor contactloos betalen en het vegetarische snackaanbod ingeruimd. Twee jaar geleden kregen de vleessnacks bovendien al het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Miljardenconcern Lagardère

Lagardère Travel Retail is met duizenden winkeltjes en horeca present op luchthavens en stations in tientallen landen. De omzet loopt in de miljarden euro’s. In ons land is Lagardère vooral met winkels aanwezig op onder meer luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport. Naast Smullers exploiteert de cateraar onder meer enkele vestigingen van de Britse sushi-takeaway Yo!. Recent maakte de cateraar bovendien bekend in ons land vestigingen te openen van het eigen foodconcept Natoo. Naast sapjes, wraps en salades verkoopt Natoo bossen bloemen als bijproduct.

Meer over