Satésaus van Remia wint blinde test van AD-panel

Actueel |
1 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Screenshot uit Remia satésaus commercial met Tijl Beckand

Remia Satésaus Kant & Klaar is de glorieuze winnaar van de satésaustest van het Algemeen Dagblad. Drie kookprofessionals proefden voor de AD-test blind acht saté/pindasauzen uit de supermarkt.

Remia kreeg met 8,5 het hoogste rapportcijfer. Eén van de testers was de bekende televisiekok Danny Jansen. “Wat een verrassing! Prettig in de mond en goed gekruid, dit is pas echt een pindasaus,” aldus de kok van onder meer 24Kitchen.

“Die had ik never nooit als beste verwacht,” zegt Jansen verder. “De lekkerste saus heeft niet alleen de beste looks, maar is ook een fijne dooreter. Als je eigenlijk genoeg hebt, neem je toch snel nog een hapje.”

Aldi-satésaus tweede

Na de winnende kant en klare pindasaus van de fabrikant in Den Dolder, volgde als goede tweede de Satésaus Kant & Klaar van Aldi-merk Fortune Express met een 8-min als rapportcijfer. Albert Heijn Saté Kant & Klaar werd beloond met een 7 en legde beslag op de derde plaats.

“Saté, eigenlijk satay…”

Bij wijze van educatie legt het AD ook nog maar even uit waaraan satésaus ofwel pindasaus zijn naam dankt. “Saté, eigenlijk satay, is de term die men in Azië gebruikt voor gegrild vlees aan een stokje. Daar komt geen pinda aan te pas. Satésaus is elke saus die je over je satéstokje kunt schenken. Pindasaus is, zoals de naam al zegt, gemaakt van pinda’s. In Nederland zijn we zo gewend om pindasaus bij de saté te eten, dat de naam satésaus een ingeburgerd synoniem is.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat Remia hoge ogen gooit bij saustesten van het Algemeen Dagblad. Remia Mayonaise Extra Romig won enkele weken geleden de AD-mayotest met een 9-min, gevolgd AH Mayonaise en Hellmann’s Real. Op Linkedin bedankt Remia-directeur Karel de Rooij dan ook zijn medewerkers: “Complimenten voor alle collega’s van Remia die zich dagelijks met passie inzetten om de lekkerste sauzen te maken.”