Regel je beeld- en muzieklicenties met collectiviteitskorting via ProFri

ProFri in het nieuws, Actueel |
22 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Ieder jaar hikken veel ondernemers aan tegen de torenhoge rekening voor de muziekrechten van Buma (Stemra) en Sena. Nu helemaal door de coronacrisis. Tegelijkertijd is bijna iedereen van mening dat muziek bijdraagt aan een aangenaam verblijf in de zaak. En is de vraag van veel ondernemers: Kan dit niet anders? Of misschien nog wel belangrijker: Kan dit niet goedkoper? Want muziek in mijn zaak is belangrijk. Het antwoord hierop is “ja!”.

ProFri attendeerde haar leden al vaker op de mogelijkheid om te kiezen voor rechtenvrije muziek. In de begin periode was niet iedereen enthousiast, maar het aanbod van rechtenvrije muziek is de laatste jaren sterk verbeterd. Misschien nog steeds geen arbeidsvitamines, maar het huidige aanbod is zeker geschikt als achtergrondmuziek in jouw zaak. Het levert je in elk geval een fikse besparing op!

Collectiviteitskorting

Besparen kan ook door je bij de vereniging aan te melden voor de collectiviteitsregeling. Deze week stuurt vakvereniging ProFri weer de facturen voor de muzieklicenties Buma en Sena naar de leden die zich voor de collectiviteitsregeling hebben aangemeld. Om in aanmerking te komen voor de extra korting dient de factuur door de leden wel voor 15 december aan de vereniging te zijn voldaan. Voor sommige leden kan dit het moment zijn om over te stappen op rechtenvrijemuziek of de licentie aan te passen wanneer zij het zitgedeelte hebben afgesloten.

Toeslag Sena

Zoals eerder gecommuniceerd hebben ondernemers sinds dit jaar te maken met een toeslag op de licentie van Sena. Deze toeslag (in 2022: 26,6%) is een gevolg van een wetswijziging waardoor het repertoire waarvoor Sena int is uitgebreid. Hierover verscheen eerder al een artikel. Deze wijziging heeft mogelijk ook gevolgen voor de aanbieders van rechtenvrije muziek.

Videma

De licentie voor zakelijk tv-gebruik wordt vanaf 2022 rechtstreeks gefactureerd door Videma en krijgen leden van ProFri voortaan dezelfde korting als de ondernemers die aangesloten bij andere verenigingen.

Belangrijk

Als jouw situatie is gewijzigd of wanneer je wilt overstappen op rechtenvrije muziek, neem dan direct telefonisch contact op met het secretariaat of stuur een mailbericht naar secretariaat@profri.nl.
Ook als je nog geen gebruik maakt van de collectiviteitskorting, dan kan de vereniging dit nog op tijd voor het nieuwe jaar voor je regelen.