ProFri kan nog meer leden helpen met betaalbare energietarieven

ProFri in het nieuws, Actueel |
29 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) biedt nog meer leden de kans zich aan te sluiten bij een uniek energiecollectief. Ondernemers betalen daarmee een zo gunstig mogelijke prijs voor gas en elektra.

ProFri is in het voorjaar van 2022 op zoek gegaan naar een oplossing voor leden met torenhoge energierekeningen. De vereniging kwam in contact met COMCAM, een intermediair die voor grote organisaties energie inkoopt op de beurs. Het bedrijf heeft in een vroeg stadium en tegen voordelige tarieven gas en stroom ingekocht voor 2023. Hiervan was nog een deel beschikbaar dat ProFri in april 2022 heeft kunnen reserveren voor de leden die zich hadden aangemeld. Ook voor de rest van 2022 kon COMCAM deze leden gunstige tarieven aanbieden.

Tweede kans

Nu, eind juni 2022, lijkt er opnieuw ruimte te ontstaan om aan te sluiten bij dit collectief. ProFri-directeur Frans van Rooij spoort leden aan zich te melden. “Steeds meer ondernemers hebben te maken met torenhoge nota’s, of krijgen daar binnenkort mee te maken omdat hun vaste contract afloopt. Ook worden vaste contracten eenzijdig opengebroken door energieleveranciers. De eerste keer dat we dit collectief aanboden, greep een aantal ondernemers net mis omdat ze te laat reageerden. Dit is nu een tweede kans om de energiekosten beheersbaar te houden.”

Leden die zich willen aansluiten bij het collectief, kunnen zich melden bij het secretariaat van de vereniging via secretariaat@profri.nl.