ProFri-leden positief verrast door betaalbare energietarieven

ProFri in het nieuws, Actueel |
13 april 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - gas stroom

Zo’n vijftig leden van vakvereniging ProFri hebben tijdens een speciaal ingelaste bijeenkomst betaalbare energietarieven aangeboden gekregen door intermediair COMCAM. De brancheorganisatie kijkt samen met haar nieuwe partner in energie of zij de andere leden, die zich nog niet hebben gemeld, ook kunnen helpen met betaalbaardere tarieven.

In de zoektocht naar een oplossing voor leden die met torenhoge energierekeningen worden geconfronteerd, is ProFri in contact gekomen met COMCAM. Dit is een intermediair die voor grote organisaties energie inkoopt op de beurs. Het bedrijf heeft in een vroeg stadium en tegen voordelige tarieven gas en stroom ingekocht voor 2023. Hiervan was nog een deel beschikbaar dat ProFri heeft kunnen reserveren voor de leden die zich hadden aangemeld.

Vrijwel direct overstappen

Tijdens de speciale bijeenkomst in Houten op 11 april gaven de meeste aanwezige leden aan gebruik te gaan maken van het aanbod en de diensten van COMCAM. Ondanks dat de energiemarkt op slot zit, kunnen zij vrijwel direct overstappen naar de energieleverancier, waar de ingekochte energie is ondergebracht.

Voor de rest van 2022 wordt de energie tegen de best mogelijke prijs aangeboden aan de leden die zich hebben gemeld. De verwachting is dat ondernemers hiermee tot 60 procent kunnen besparen. Vanaf 2024 start COMCAM met de inkoopstrategie op de beurs, zodat de energie ook in de toekomst betaalbaar blijft zonder verrassingen.

Het contract met COMCAM heeft een looptijd van vijf jaar. Leden krijgen tevens persoonlijk advies voor energiebesparing en verduurzaming van hun bedrijf.

Beschikbare ruimte is beperkt

Het aanbod geldt voor de leden die bij de bijeenkomst op 11 april aanwezig waren of zich voor die tijd bij ProFri hebben gemeld. ProFri roept overige leden op zich alsnog te melden, zodat ook zij mogelijk geholpen kunnen worden. De beschikbare ruimte is echter beperkt. Door de snel veranderende energiemarkt zal het aanbod hoogstwaarschijnlijk niet zo gunstig zijn als voor de leden die zich als eerste hebben gemeld, maar zal desalniettemin voordeel opleveren.