Orderchamp: online groothandel groeit snel

Actueel |
3 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock.

Het Nederlandse bedrijf Orderchamp groeit als kool. De online groothandel mikt, naast de winkelretail, ook op de horeca. Orderchamp is het zoveelste bewijs dat het groothandelslandschap in de horeca en foodservice de komende jaren drastisch zal veranderen.

Al langer zijn er platforms die concurreren met de bestaande groothandels in de horeca. Ze richten zich op gespecialiseerde online verkoop aan cafetaria’s en restaurants, zoals goedkope disposables. Maar ook betraden grotere partijen de tussenhandel, waaronder Thuisbezorgd. Op zijn kantoor in Enschede heeft Thuisbezorgd een aparte afdeling die zich bezighoudt met de grossierswebsite Shop.Thuisbezorgd.

Orderchamp

Orderchamp is een relatief nieuwe disturber in de grossiersmarkt. Het is het digitale inkoopplatform van de Nederlandse ondernemer Joost Brugmans. Orderchamp is al actief in de landen van de Benelux en Frankrijk, en betreedt nu ook de Duitse markt. Retailers kunnen op het platform producten van ruim 1500 verschillende Europese merken inkopen. Op dit moment voert Orderchamp via deze partners ruim 125 duizend items op gebieden als lifestyle, interieur, koken en mode.

Horeca is doelgroep

Horecabedrijven behoren nadrukkelijk tot de doelgroepen van het inkoopplatform. Oprichter Brugmans: “We mikken inderdaad ook op de horeca en hebben daarvoor een aparte categorie. Maar we richten ons wel primair op onderscheidende nicheproducten en niet op het Makro-achtige aanbod.”

Meer over