Meatless Farm: “Eerste vleesloze drive van ons land”

Actueel |
3 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Meatless Farm

Samen met restaurantformule Salsa Shop opent het bedrijf Meatless Farm morgen “de eerste vleesloze drive-through van Nederland”. De drive met alleen plantaardige gerechten zal drie dagen lang neerstrijken in de Amsterdamse Kromhouthal.

Meatless Farm en Salsa Shop, een populair deliverymerk in de Randstad, lanceren hun initiatief in de aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees onder de naam M* F* Drive Thru. Tot en met 6 maart willen ze Amsterdammers volop de gelegenheid geven kennis te maken met plantaardig eten. De vleesloze burrito’s die in de Kromhouthal worden verkocht, kosten daarom maar één euro.

Plant-based booming

Plantaardige producten en gerechten zijn de laatste jaren booming in de horeca, de rest van de foodservice en de foodretail. 2019 was een soort van doorbraakjaar: het aantal plantaardige introducties, ook bij fastfoodbedrijven en cafetaria’s, is sindsdien bijna niet meer te tellen. Bijzonder is dat de drive-through niet alleen toegankelijk is voor automobilisten, maar ook een speciale doorgang heeft voor fietsers en scooterrijders.