Nagele kan na jaren weer frietjes halen dankzij de Frietbakkerij

Actueel |
2 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - de Frietbakkerij Nagele (1)
Coen (links) en Jesper geven de Nagelezen hun frietjes terug.

Coen en Jesper hebben de inwoners van Nagele na vijf jaar hun frietjes teruggegeven. Met de Frietbakkerij runnen ze de enige horecazaak in het dorp. Een snackbar is het volgens de ondernemers echter niet.

Coen Bleumink-van der Wekken (27) heeft samen met zijn partner Jesper Bleuminck (25) de Frietbakkerij in Nagele geopend, een klein dorp in de Noordoostpolder met zo’n 2000 inwoners. Daarmee kunnen de Nagelezen weer in hun eigen dorp snacken. Sinds de sluiting van snackbar Zuyderzeehut vijf jaar geleden, moesten de Nagelezen daarvoor uitwijken naar Urk of Emmeloord. Sterker nog; tot de komst van de Frietbakkerij was in Nagele geen enkele horecazaak te vinden.

Geen snackbar, maar snacktaurant

Het aanbod bestaat onder meer uit vers gesneden friet, snacks, burgers en een ruime keuze uit sauzen. De ondernemers spreken echter niet van een snackbar, maar gebruiken de term ‘snacktaurant’, een kruising tussen een snackbar en een restaurant. Het menu wordt nog uitgebreid met onder meer broodjes, salades, koffie en gebak.

Nagele snakt naar friet

Coen en Jesper waren eigenlijk van plan eerst in het pand te gaan wonen en daarna de zaak te openen. “Maar we merkten dat mensen zo enthousiast waren over onze plannen en echt snakten naar een horecazaak. Je kon hier nergens iets eten. Dus hebben we het horecagedeelte eerder ingevuld. Ik heb jaren in de horeca gewerkt en mijn droom was om een eigen broodjeszaak te openen. Maar met broodjes alleen red je het niet in een klein dorp, en de vraag naar friet is groot.”

Proefmenu

De Frietbakkerij draait nu met een klein proefmenu en is donderdag tot en met zondag open voor afhaal. “Als het zitgedeelte in maart helemaal af is, gaan we het menu en de openingstijden uitbreiden. In de zomer hebben we een terras voor koffie en gebak van een lokale bakker.”