Liverpoolse McDonald’s laat tijdelijk geen jongeren toe

Actueel |
2 augustus 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McDonald’s Europe

Voor jongeren onder de 18 jaar is een vestiging van McDonald’s in het centrum van Liverpool tijdelijk verboden terrein. Als zij niet worden begeleid door een volwassene, mogen ze na vijf uur ’s middags niet in het restaurant komen.

McDonald’s Liverpool heeft tot deze drastische maatregel besloten na enkele incidenten met jongeren die zich hebben misdragen, vertelt het management in een Britse krant.

Medewerkers van de vestiging in de Liverpoolse binnenstad zouden al meer dan eens zijn aangevallen, onheus bejegend en uitgescholden. Een bewaker bij de ingang zorgt er nu voor dat de tieners na vijf uur ’s middag worden geweerd.

“Zero tolerance”

De kwestie speelt al enkele weken. In de media zegt een woordvoerder dat McDonald’s in Liverpool-Centrum al enkele weken te maken heeft met incidenten en aociaal gedrag van groepen jongeren. Medewerkers en andere klanten in het restaurant worden verbaal en fysiek lastig gevallen. “We een zero-tolerancebeleid als het gaat om criminaliteit en asociaal gedrag,” laat de woordvoerder in de pers weten.

McDonald’s in Liverpool is met de politie in overleg getreden om te komen tot een oplossing en de incidenten te voorkomen.

Meer over