McDonald’s Stadskanaal na grote brand weer open, met wereldprimeur

Actueel |
30 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld - McDonald's Stadskanaal
De nieuwe McDonald’s Stadskanaal heeft een extra verdieping, een McDrive met dubbele drivelane én een McCafé.

In Stadskanaal staat weer een gloednieuwe McDonald’s. Begin januari 2021 brandde het pand volledig af, maar franchisenemer André Berendsen liet zich niet uit het veld slaan en heeft extra geïnvesteerd in het nieuwe restaurant. Hij heeft zelfs een wereldprimeur.

De nieuwe McDonald’s Stadskanaal is een stuk groter geworden en biedt meer service. Het restaurant heeft een extra verdieping, een McDrive met dubbele drivelane én een McCafé. Het restaurant biedt in een volle bezetting onder reguliere omstandigheden binnen 194 zitplaatsen en op het terras 42 zitplaatsen. Voor jonge gasten is er binnen en buiten het restaurant vermaak met een Gym & Fun.

Lobby verwarmd met keukenwarmte

Ook is de vestiging zo duurzaam mogelijk gebouwd. Het pand is volledig gasloos en krijgt groene energie, een warmte terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen, energiezuinige friteuses, waterbesparende urinoirs en LED-verlichting.

Toestemming uit Chicago voor wereldprimeur

McDonald’s Stadskanaal heeft een bijzondere primeur, zo vertelt franchisenemer André Berendsen tegen RTV Noord. “We hebben zogenoemde ‘park & dine’-plekken. Daarmee heeft Stadskanaal een wereldprimeur. Het moest zelfs langs het hoofdkantoor in Chicago voor toestemming.” Dit zijn parkeerplekken die speciaal gereserveerd zijn voor mensen die de McDrive bezoeken. Reizigers kunnen op deze plekken hun bestelling in hun auto opeten, met een afvalbak binnen handbereik. McDonald’s Stadskanaal zes park & dine-plekken, die naar verluidt veelvuldig worden gebruikt.

Pittig jaar achter de rug

Berendsen is trots op de veerkracht van zijn team na de brand die het pand op 4 januari 2021 verwoestte. “Het was een pittig jaar, maar we zijn met elkaar sterker teruggekomen. Niet in de laatste plaats dankzij grote steun van Stadskanalers. Van brandweerman tot burgemeester, iedereen leefde met ons mee. Zij hebben de snelle terugkeer mede mogelijk gemaakt. We zijn heel blij nu eindelijk de deuren weer te openen. We horen van onze gasten dat zij ons gemist hebben, en dan zeg ik steevast tegen ze: dat is geheel wederzijds!”

Frituurwereld - McDonald's Stadskanaal 2
Het restaurant biedt in een volle bezetting onder reguliere omstandigheden binnen 194 zitplaatsen en op het terras 42 zitplaatsen.

Extra speciale opening

Michèle Boudria, managing director McDonald’s Nederland zegt blij te zijn met elke restaurantopening. “Maar deze opening is wel extra speciaal. André en zijn familie maken sinds jaar en dag al deel uit van de McDonald’s familie en zijn zeer betrokken bij de lokale omgeving. Het was dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel steunberichten hij dit jaar van Stadskanalers heeft ontvangen. Dat heeft André en zijn team zichtbaar goed gedaan. Ik ben blij dat hij met het volledig nieuwe restaurant nog meer service en gemak kan bieden aan gasten uit Stadskanaal en omgeving en wens André en zijn team veel succes.”